1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. CHP'de Gençlik Uğurcan Vergül'e Emanet
Vali Karadan Marka ve Tescil ÇALIŞMASI

Vali Kara'dan Marka ve Tescil ÇALIŞMASI

Kars Valisi Ahmet Kara, Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu. Vali Kara Kars'taki değerlerin marka ve tescili konusunda girişimlerde bulundu.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. Vali Kara Kars'taki değerlerin marka ve tescili konusunda girişimlerde bulundu.

Kafkas Haber Ajansı (KHA)'nın haberine göre, merkezi Ankara'da bulunan Açılım Marka Patent ve Danışmanlık Firmasını ziyaret ederek Kars’taki değerlerin marka ve tescili konusunda düzenlenen toplantıya katıldı. Vali Kara burada coğrafi tesciller için de start verdiğini açıkladı. Buna göre. Sarıkamış Obsidyen Taşı, Kars Kaşarı, Kars Balı, Tandırda Kaz Yemeği, Kars Gravyer Peyniri, Kağızman Elması’nın coğrafi işaretlemeleri yapılacak.

Vali Kara’yı ziyaretinde firmanın Genel Koordinatörü Evren Alankuş, Firmanın Operasyon ve İnceleme Müdiresi İlkay Derekaya, firma yetkilileri ile çalışanları karşıladı. Burada firmaya teşekkür eden Vali Kara, coğrafi tesciller ile ilgili firma yetkilileriyle sohbet etti. Vali Kara, Sarıkamış Obsidyen Taşı, Kars Kaşarı, Kars Balı, Tandırda Kaz Yemeği, Kars Gravyer Peyniri, Kağızman Elması’nın coğrafi tescilleri için start verildiğini açıkladı. Bunun üzerine Genel koordinatör Evren Alankuş, firma olarak bunların coğrafi tescilleri için bir an önce çalışmalara başlayacaklarını ifade ederek, bundan sonra da diğer ürünlerin coğrafi tescilleri için çalışmaları sürdüreceklerini ve bu konuda firma yetkilileri ile işadamlarına yardımcı olacaklarını açıkladı.

Sarıkamış Kayak Tesislerinin de coğrafi işaretlemelere girmesinin önemine değinen Alankuş, Sarıkamış’a yağan Kristal Kar’ın coğrafi işaretlemeye girebileceğini de sözlerine ekledi ve bütün bu çalışmaların eş zamanlı olarak Vali Kara’nın yetkisiyle başlatıldığını belirtti.

Ankara-Çankaya/Öveçler Kabil Caddesi No:51/15’te hizmetini sürdüren Açılım Marka Patent ve Danışmanlık Firmasının Kars halkına gösterdikleri misafirperverlikleri için Vali Kara’ya teşekkürlerini ileten Alankuş, önümüzdeki hafta yeniden Firmanın Operasyon ve İnceleme Müdiresi İlkay Derekaya ile Kars’a gelerek marka, tescil ve coğrafi işaretlemelerle ilgili yeni çalışmalarını ve araştırmalarını yürüteceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.