1. HABERLER

  2. Vali Kara'ın Ermeni Açıklamasına TEPKİ
Vali Kara'ın Ermeni Açıklamasına TEPKİ

Vali Kara'ın Ermeni Açıklamasına TEPKİ

Kars Valisi Ahmet Kara'nın Ermenilerle ilgili gazetelere yansıyan açıklamasına Van'dan tepki geldi.

A+A-
Kars Valisi Ahmet Kara'nın Ermenilerle ilgili gazetelere yansıyan açıklamasına Van'dan tepki geldi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Kars Valisi Ahmet Kara'nın Ermenilerle ilgili gazetelere yansıyan açıklaması üzerine bir açıklama yaptı.
Kandaşoğlu, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne arada geçen 87 yıldan beri bütün kesimlerin Doğu Anadolu Bölgesi'nin geri kalmışlığını, komşularla ticaret yapılamadığını kabul ettiğini belirtti. Dolayısı ile başta bölgenin siyasileri olmak üzere bölgede görev yapan valilerin, özellikle meslek odalarının asıl görevinin ve amaçlarının bölgenin kalkınması için çaba içerisinde olmasının temel beklentileri olduğunu ifade eden Kandaşoğlu "Bu kesimlerin yatırımların gerçekleştirilmesi, girişimciliği destekleyerek KOBİ'lerin gelişmesini sağlaması kalkınma ve ilerlemenin öncüleri olması bunun için gece gündüz demeden çalışmaları gerekmektedir. Bizler gece gündüz demeden çalışarak ekonomiyi, yatırımları, kalkınmayı ve yabancı sermayenin bölgemiz ve ilimize gelmesini gündemde tutmaya çalışıyoruz. Bizim bu çabamıza karşılık bölgemizde görev yapan Kars Valisi Kara'nın Ermeni sorunu ile ilgili yaptığı açıklama hepimizde hayal kırıklığı yaşatmıştır" dedi.
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandaşoğlu, ülkedeki Ermenistan açılımı ile birlikte ilk kez 40 kişilik bir heyetle Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz mayıs ayında Ermenistan'a ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatarak "Döndükten sonra Almanya'nın Berlin kentinde yapılan bir sempozyuma katılarak Türkiye Ermenistan ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulundum. Hem Ermenistan ziyaretinde hem de Berlin'de yaptığımız görüşmelerde temas ettiğimiz hiçbir Ermeni vatandaşı Kars Valisi Kara'nın beyan ettiği iddiaları gündeme getirmemiştir. Görüştüğümüz halkın yüzde 99'u farklı düşünmekte ilişkilerin düzeltilmesi için olumlu yaklaşmaktadır. Hiç kimse tarihi yargılamayı kendisine görev saymamaktadır. Bölgemiz de görev yapan bir valinin görevi de tarihçilik yapmak değildir. Bu açıklama 19 Eylül de Akdamar Kilisesi'ndeki ayin münasebetiyle bölgemizi ziyaret edecek Ermeni vatandaşlarının gelişi öncesi yapılması bizce manidardır" ifadesini kullandı.
Kandaşoğlu, valileri çok önemsediklerini belirterek "Bölgemizde bürokrasinin önderi olan valilerimizin bu türden açıklamalar yapmak yerine, bölgenin gelişmesi ve kalkınması için çalışmalar yapmasını bekliyoruz. Hepimiz tarihi olayların yorumunu tarihçilere bırakmalıyız. Biz Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kars Valisi Kara'nın "Ermeniler katliam yaptı biz değil" açıklamasını yanlış buluyoruz. Hepimizin kalkınmaya, zenginliğe, işbirliğine ihtiyaç duyduğu bir dönemde sayın valinin polemiklere girmesi doğru değildir. Bizler şuanda bütün enerjimizi Alican Kapısı başta olmak üzere tüm sınır kapılarımızın açılması, komşularımızla akaryakıt dahil olmak üzere ithalat ve ihracata konu olan malların ticaretini, bölgenin zenginliği ve refahı için enerjimizi harcamalıyız. Sayın Kars Valisi’nden de bu desteği beklediğimizi belirtmek istiyoruz" dedi.
Haberin Öncesi..

Kars Valisi Ahmet Kara'nın Ermenilerle İlgili Açıklaması..

KARS, ERZURUM VE VAN’DA TÜRKLER SOYKIRIMA UĞRADI
Kars Valisi Ahmet Kara, Ermenilerin tarihi saptırdıklarını söyledi.

Ermeniler tarafından özellikle Kars, Erzurum ve Van’da Türklerin soykırıma maruz kaldığını ifade eden Kars Valisi Ahmet Kara; “Biz eğil Ermeniler toplu katliam yapmıştır” dedi.

Kars Valisi Ahmet Kara, Ermenilerin kendi yaptıkları katliamları Türklerin yaptığını ileri sürerek Dünya kamu oyunda duygu sömürüsü yaptıklarını belirtti.

Kars Valisi Ahmet Kara, Ermeni soykırımları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulındu.

Vali Ahmet Kara; “Ermeniler diyorlar ki, 1915’de Türkler bizi katletti. Yani ben merak ediyorum 1915’de biz Sarıkamış’ta 90 bin şehit vermişiz. Çanakkale’de 250 bin şehit vermişiz. 340 bin şehidimiz olmuş bizim. Sadece o yıl yani o yıl biz Çanakkale’de 7 düvelle Yeni Zelanda’dan Avustralya’dan, İngiltere’ye kadar Fransa’ya kadar 7 düvelle savaşıyoruz aynı zamanda nasıl oluyorsa birde Ermenileri katlediyoruz. Buna inanmak mümkün mü? Ermeniler, tarihi çarpıtıyor” dedi.

TÜRKLER DEĞİL, ERMENİLER TOPLU KATLİAM YAPTI
Kars Valisi Ahmet Kara, Kars, Erzurum ve Van’da her taraftan insan kemikleri çıktığını, Özellikle Doğu’da yapılan kazılarda toplu mezarlara rastlandığını ifade etti. Vali Kara; “Ruslarla savaşıyoruz. 340 bin şehit veriyoruz. Bir de bundan fırsat bulup Ermenileri katlediyoruz hayret ediyorum. Aslında suçlu suçunu bastırmak için yani yavuz hırsız derler ya, yavuz hırsız misali oluyor bu işler. Şimdi 1915 dede, 1918 dede aslında Ermeniler de bizden insan öldürmüşler. Bizde onlardan öldürmüşüz bu doğrudur. Karşılıklı savaş yılları ama 1918 yılında özellikle bizim Mondros mütarekesi yaptığımız yıllarda ordularımızın terhis edildiği silahlarımızın teslim edildiği yıl Ruslar çekmiş gitmişler, fakat daha çok yerleri de Ermenilere teslim etmişler. Ermeniler özellikle Taşnakcılar, taşnak partisinin tahrikleriyle İngilizlerinde tahrikiyle çok katliamlara girişmişler ve Türkleri katletmişler” diye konuştu.

ERMENİLER TARİHİ SAPTIRIYOR
Dünya kamuoyunda kendilerini haklı çıkarmak için özellikle Avrupa’daki Ermeni lobisi Türklerin kendilerini katlettiklerini öne sürerek Sözde Ermeni soykırım tasarısını gündeme getiren Ermenilerin tarihi saptırdığını belirten Kars Valisi Ahmet Kara, “1920’ye kadar mesela Kars’ta karışıklıklar devam etmiş, Kars’ta Kazım Karabekir, 30 Ekim 1920’de işe son noktayı koyuncaya kadar Kars’ta karışıklıklar devam etmiş. Ortada hükümet yok. Harp yılları yani milli mücadele yılları dolayısıyla yani orada tarihi, biraz tarihi saptırma var. Yani o yıllarda savaş yıllarında her taraf karşı taraftan birlerini öldürmüştür mutlaka. Ama böyle tek taraflı yok soykırım, yok katledilme, yok büyük felaket şeklinde ifade edilmesi tabi mümkün değil. Bu memlekette bu millette çok büyük felaketlere rüçan olmuş. Dediğimi gibi Sarıkamış’ta Çanakkale’de 1915 en büyük şehidi verdiğimiz bütün dünya üzerimize gelmiş ve 340 bin insanımız ki, sadece asker değil bunlar öyle olmuş ki o yıl 1915 de Çanakkale ve Sarıkamış’ta şehit olan askerler nedeniyle üniversiteye girecek öğrenci bulunamamış ve ortaokul mezunlarını üniversiteye almışlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum