1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Çanakkale Zaferi Yıl Dönümü... Kars'ta Düzenlenen Törenle Anıldı
Vali, Arpaçay ve Kağızmanı Ziyaret ETTİ

Vali, Arpaçay ve Kağızman'ı Ziyaret ETTİ

Kars Valisi Eyüp Tepe, Arpaçay ve Kağızman'da bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

A+A-

Kars Valisi Eyüp Tepe, Arpaçay ve Kağızman'da bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Vali Eyüp Tepe Kağızman'da

Kars Valiliğine atandıktan sonra ilçelere yönelik geziler düzenleyen Vali Tepe, Kağızman'da Kaymakam Şuayip Gürsoy ve daire amirleriyle bir araya geldi.

Vali Tepe daha sonra Kaymakam Şuayip Gürsoy ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar ile birlikte ilçe merkezinde bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılayan Kars Valisi Eyüp Tepe vatandaşlar ile bir süre sohbet ederek birlikte çay içti. Vali Eyüp Tepe, Kars ve ilçelerine hizmet için geldiğini bütün vatandaşlara kapınsın açık olduğunu söyledi.

İlçede esnafı da ziyaret eden Vali Eyüp Tepe daha sonra Kağızman Kaymamı Şuayip Gürsoy ve beraberindeki heyetle kaymakamlığa geçtiler.

Arpaçay ve Kuyucuk'ta İnceleme

Kars Valisi Eyüp Tepe, Arpaçay İlçesi'nde bir takım incelemelerde bulundu.

Vali Tepe, Kars'ın önemli ekolojik harikası ve turizm potansiyeli yüksek olan Kuyucuk Gölü' nü ziyaret ederek, Kuyucuk'ta yapılan çalışmalar hakkında kaymakam Can Aksoy'dan bilgiler aldı.

Kuyucuk Gölü kenarında bulunan yapay gözlem adası ve gözlem kulesinde incelemelerde bulunan Tepe, bölgedeki kuş popülasyonu ve göl yönetim planı çerçevesinde yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Vali Eyüp Tepe, ve beraberindekiler daha sonra İl Özel İdaresi ve Serhat Kalkınma Ajansı kaynakları ile Arpaçay Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan Kuyucuk Turizm Merkezi'ne geçti. Vali Tepe, burada köy halkı ile bir süre sohbet etti.

Kuyucuk'daki ziyaret ve incelemelerini tamamlayan Vali Eyüp Tepe, Arpaçay ilçe merkezi ve Gönülalan Köyü arasında devam eden Kars-Tiflis-Bakü demiryolu inşaatına gitti.

Asya ve Avrupa demiryolları ağını birbirine bağlayacak olan ve Dünya'nın sayılı projeleri arasında gösterilen BTK demiryolu hakkında yetkililerden bilgi alan Eyüp Tepe, projeyi sahada incelemek üzere tünel geçişi inşaatı devam eden alana geçti.

Tepe BTK Demiryolu hattının Kars ve Türkiye ekonomisine büyük katkılar katacağını ve projenin hızla tamamlanması gerektiğinede dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.