1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya'dan Yükselen Çığlık
Vali Ahmet Karadan Basın TOPLANTISI

Vali Ahmet Kara'dan Basın TOPLANTISI

Kars Valisi Ahmet Kara, Atatürk İşhanı'nın yıkımının son aşamaya geldiğini, şehri güzelleştirme fikri olan ve projesi olanların kendilerine müracaat etmesini istedi.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, Atatürk İşhanı'nın yıkımının son aşamaya geldiğini, şehri güzelleştirme fikri olan ve projesi olanların kendilerine müracaat etmesini istedi.
Kara, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, Atatürk işhanının yerine ne yapacaklarına dair karar verme aşamasında olduklarını belirterek, “Orası şehrin merkezi. Şehrin en güzel yerlerinden biri. Dolayısıyla burada çok düzgün bir proje uygulanması lazım. Gazeteciler olarak sizin kafanızda varsa önereceğiniz bir proje bize mutlaka önerebilirsiniz. Karslılara diyorum ki; elinde projesi, elinde sermayesi, elinde bilgisi, şehri güzelleştirme fikri olan varsa buyursun projesiyle birlikte gelsin. 1 ay içerisinde bu binanın projesini geliştireceğiz ve buraya bir proje uygulayacağız. 1 ay içerisinde işadamlarımızdan Kars’tan veya dışarıdan gelecek işadamlarımızla bu konuyu paylaşıp buraya bir proje oluşturmak istiyoruz. Bu proje bizim kafamızda aslında biraz şekillenmiş ama yinede akıl akıldan üstündür. Biz orada altında iki kat otopark, üstünde alışveriş merkezi, dükkanlar, ortasında rezidans otel projesi aklımızda ama bu şehrin merkezi olması nedeniyle ihmale bırakamayız” diye konuştu.

ESKİ SÜT FABRİKASINA TOKİ KONUT YAPACAK
Paşaçayır yolunda ki eski süt fabrikasının yerinde TOKİ ile anlaşıldığını ifade eden Vali Kara, şunları söyledi: “Konut, ortasında alışveriş merkezi, sosyal donatı alanları olmak üzere TOKİ anlaşarak orada konut yaptırmak istiyoruz. TOKİ’ye müracaatımızı yaptık. TOKİ elemanları gelerek yerinde incelediler. İncelemenin sonunda konut yapabileceklerini beyan ettiler. Raporlarını buna göre yazdılar. İşi çabuklaştırmak için Ankara’ya gittiğimde TOKİ başkanından söz aldım. Kars’ı bilen birisi olarak karşımıza çıktı. Daha önce Kars’a gelmiş Kars’ın şartlarını biliyor. Mutabakata vardık. 220 kamu görevlisi konut alacak. Yapılacak konut projesinden ihtiyaç sahibi insanların yararlanmaları gerekir.”
672 ADET YOKSUL KONUTU AĞUSTOSTA TAMAMLANACAK
Vali kara, daha sonra şunları söyledi: “Ağustos sonu itibariyle 672 tane yoksul konutları Sosyal Yardımlaşma konutları bitiyor. Şuanda bize müracaatları alın şeklinde genelge geldi. Hiç evi olmayan fakir kişiler, sosyal yardımlaşma vakfından yardım alan, yardım alacak kadar fakir olan, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuyla bağlantısı olmayan, Kars’ta ikamet eden kişilere bu konutlar verilecek.
KOCASI ÖLMÜŞ KADINLARA MAAŞ BAĞLANACAK
Kocası ölmüş kadınlara 2 ayda bir 500 lira alacak şekilde maaş bağlanması söz konusu. Bununda müracaatları başladı. Kocasından boşananlara veya ayrı yaşayanlar bu haktan yaralanamayacak. Mutlaka kocası ölmüş yalnız yaşayan, geliri olmayan kadınlara böyle bir maaş bağlanması söz konusu.
OKULLARDA SÜT DAĞITILACAK
Okullar da her gün 1. sınıftan 5. sınıfa öğrencilere 200 ml. Süt dağıtımı olacak. Biz süt memleketiyiz, hayvancılık memleketiyiz ama korkarım ki bu sütleri başka firmalar getirip verir, Karslılarda bizden alsalardı güzel olmaz mıydı derler. Onun için daha uygulama başlamadan önce duyuruyorum ki öyle bir şeye hazırlık yapmak isteyen varsa milli eğitimle görüşürlerse Kars’ın istifade etmesini istiyorum. 50 bin civarında ilkokul öğrencimiz var Kars’ta. Bu demektir ki haftada 5 gün verileceğine göre 250 bin kutu süt içilecek demektir. Ayda 1 milyon kutu süt demektir.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.