Vakıfbank'tan 3 Milyarlık Tahvil İHRACATI

Vakıfbank'tan 3 Milyarlık Tahvil İHRACATI

VakıfBank'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, 3 yıl içinde 3 milyar TL tutarında tahvil ihracı için Yönetim Kurulu'na yetki verildi.

A+A-
Ankara'daki Genel Müdürlük binasında yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, 3 yıl içinde azami toplam 3 milyar TL tutarında tahvil ihraç edilmesi kararlaştırıldı.
Toplantıda konuşan VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, "Bankacılık sektöründe özellikle uzun vadeli kredi talebinin de artmasıyla bilançoda ortaya çıkan vade uyumsuzluğunu gidermeye katkı sağlaması amacıyla, mevduat dışında diğer fon kaynaklarının da kullanılması son dönemde büyük önem kazanmıştır. Ulusal ve uluslararası likidite koşullarının ve tahvil piyasasının gelişimi de göz önünde bulundurularak yurtiçi veya yurtdışında tahvil veya diğer borçlanma araçlarının ihracı yoluyla kaynak temin edilmesinin, banka kaynaklarının vade yapısının iyileştirilmesi açısından son derece olumlu olacağını düşünüyorum" dedi.
Düşük enflasyon, düşük faiz ortamı, ekonomik ve siyasi istikrarın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini beklediklerini söyleyen Kalkan, piyasalardaki istikrar, beklentilerdeki iyileşme, uluslararası likidite koşulları ve piyasalardaki derinliğin artmasıyla birlikte banka tahvillerinin bankalar için uzun vadeli önemli bir finansal kaynak, yatırımcılar için de güvenli bir yatırım alternatifi olacağını ifade etti.
Aktif büyüklüğü 2010 yılının ilk yarısında yüzde 10 büyüyerek 71.3 milyar TL'ye yükselen VakıfBank'ın kredileri 39.4 milyar TL'ye, menkul kıymet portföyü de 19.4 milyar TL'ye ulaştı. Toplam mevduatı ise yüzde 10.7 büyüyerek 49.4 milyar TL'ye yükseldi. Toplam aktifler içinde faiz getirili aktiflerin payı yüzde 95.6'ya çıkan VakıfBank'ın aktif kaleminde en yüksek artış kredilerde gerçekleşti: 2010 yılının ilk yarısı itibariyle yüzde 14.5 artarak 39 milyar 430 milyon TL'ye ulaşan canlıkredilerin aktifteki payı yüzde 55.3'e yükseldi. Yılın ilk yarısında mevduatın krediye dönüşüm oranı yüzde 80'e yaklaştı.
2010 yılının ilk 6 ayında bireysel nitelikli kredilerini 11.7 milyar TL'ye çıkaran VakıfBank'ın nakdi ticari ve kurumsal kredileri ise 27.7 milyar TL.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.