1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Parmak Emme Alışkanlığı ve Çocuğunuz
Uzmanlardan Cilt Rahatsızlıkları UYARISI

Uzmanlardan Cilt Rahatsızlıkları UYARISI

Kars Devlet Hastanesi Dermatoloji uzmanı Dr. Hande Uysal, soğuk havalara karşı vatandaşları cilt rahatsızlıkları konusunda uyardı.

A+A-

Kars Devlet Hastanesi Dermatoloji uzmanı Dr. Hande Uysal, soğuk havalara karşı vatandaşları cilt rahatsızlıkları konusunda uyardı.
Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan soğuklar, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdürüyor. Vatandaşların soğuk havalara karşı nasıl korunabilecekleri hakkında değerlendirme yapan Kars Devlet Hastanesi Dermatoloji Bölümü uzmanı Dr. Hande Uysal, soğuk havalardan yüzlerinde yanma meydana gelen hastalara uyarılarda bulundu. Uysal, "Soğuk havalar insanların derisinin suyunu ve nemini almasına yol açarak deride kurumaya çatlamaya ve de yan etkilerinin gelişmesine sebep olur. Tabi özellikle bu doğu bölgesinde rakımın yüksek olmasından dolayı güneşe daha yakın oluyoruz ve de güneşin zararlı olan yan etkilerine daha fazla rastlıyoruz. Onun için mutlaka bu bölgede yaşayan insanların çok iyi bir şekilde ciltlerini nemlendirmeleri gerekiyor ve çok düzenli olarak nemlendirici kullanmaları gerekiyor. Aynı zamanda da güneşten koruma kremlerin düzenli bir şekilde kullanmaları gerekiyor. Sadece yaz döneminde değil kış döneminde de bu güneş kremlerinin dışarıya çıkmadan 15 dakika önce sürüp sonrasında gün içerisinde 4 saatte bir tazelemelerinde fayda var" dedi.

Cilt doktoru Uysal, "Yüzde özellikle yanma hissi dışında kuruma, kızarma, kabuklanma gibi belirtiler olabilir. Özellikle uç bölgelerde burun ucu, kulaklar, eller ve diğer uç bölgelerde soğuklardan damarlarda büzülmeler olabileceğinden yan etkilere daha fazla rastlaya biliyoruz. Bu bölgelerde deride çok ciddi bir kızarıklılık kabuklanma ve kuruluk olur. Özellikle bu bölgelerin çok daha fazla nemlendirilmesi gerekir" dedi.
Kayak merkezlerinde kaymak için giden sporcu ve kayak severler için de uyarılarda bulunan Uysal, "Kayak yapmadan önce ciltlerini çok iyi bir şekilde güçlü nemlendirici etki kremleri sürmeleri gerekmektedir ve yine o bölgelerde rakıma yüksek olduğu ve güneşe yakın olduğu için mutlaka kayak yapılmadan 15 dakika önce güneş koruyucu kremlerin sürülmesi ve 4 saatte bir de tekrarlanması gerekmektedir" dedi.
Doktor Uysal, "Aynı şey çocuklarda da geçerlidir sonuçta çocukların derisi daha hassas olduğu için çok daha fazla önem gösterilmesi gerekmektedir. Çocuklar için tabi özel olan nemlendiriciler ve güneş koruyucuları var ve onların kullanılmasında da fayda var" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.