1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Üst Minikler Ferdi Boks ŞAMPİYONASI
Üst Minikler Ferdi Boks ŞAMPİYONASI

Üst Minikler Ferdi Boks ŞAMPİYONASI

'Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası' Kars'ta başladı.

A+A-

"Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası" Kars'ta başladı.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen, "Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası" Kars'ta başladı.

6 gün sürecek müsabakalarda 572 karşılaşma yapılacak. Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, 60 ilden 590 sporcu katılırken, müsabakalarda 34 hakem görev yapacak.

EFSANE BOKSÖR KİBAR TATAR KARS’TA
Türk boksuna sayısız madalya ve derece kazandıran Karslı boksör Kibar Tatar da şampiyon için Kars’a geldi. Kars’ın merkez Çakmak Köyü doğumlu olan Tatar, Fenerbahçe Spor Kulübü Boks takımında antrenörlük yapıyor. İstanbul Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şefi olarak çalışan Kibar Tatar, 1983 yılında başladığı boks yaşamında onlarca kez Türkiye şampiyonu oldu. Profesyonel olarak ta ringe çıkan Kibar Tatar, deneyimlerini Fenerbahçe Spor Kulübü'nde boks yapan gençlere aktarıyor.

Tatar baba ocağı Kars’ta Fenerbahçe’yi tensil ettiği için son derece mutlu olduğunu belirterek. “Turnuva için uçağa bindiğim andan itibaren Kars’a geleceğim için o kadar heyecanlandım ki anlatamam. Memleketim Kars’a karşı çok arzu dolu bir sevgim var. Bu sevgiyi de zaten burada gördüm. Bu nedenle çok mutlu oldum. Bu turnuvanın Kars’ta düzenlenmesi de beni çok mutlu etti. Yine eski boksörlerden kardeşim Ensar Tatar ve Fikret Kaman da Fenerbahçe kulübünde hocalık yapıyorlar. Onlar Kars’a gelemediler ama Kars’a selamlarını gönderdiler. Ben de onların yerine de Fenerbahçe’yi memleketimiz Kars’ta temsil edeceğim.

ŞAMPİYON, SPOR AHLAKI İÇERİNDE TAMAMLANACAK
Kars Boks İl Temsilcisi Cengiz Aneş de şampiyonanın spor ahlakı içerisinde tamamlanacağını belirterek “Türkiye Üst Minikler Yaş Ferdi Boks Şampiyonası Kars’ta düzenleniyor. Bu nedenle çok mutluyuz. Bu turnuvaya 60 ilden 690 sporcu katılıyor. Konuklarımızı, Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla ağılıyoruz. Kendilerine teşekkürlerimi bildiriyorum. Müsabakalar spor ahlakı içericinde tamamlanacak.” diye konuştu.

BOKS, TÜRKİYE’DE FUTBOL VE BASKETBOLDAN SONRA GELİR
Türkiye Boks Federasyonu, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Kazım Sever de Türkiye’de Boksun her geçen gün ileriye doğru gittiğine dikkat çekerek Boksun Türkiye’de futbol ve basketboldan sonra geldiğini söyledi. Karslıların turnuva boyunca 572 boks maçı isleyeceklerini vurgulayan Sever; “Üst Minkler Ferdi Boks Şampiyonası için Kars’tayız. Yaklaşık 80 ilden 590 sporcunun iştirak ettiği bu müsabakalarda Cumartesi gününde kadar Karslılar 572 müsabaka seyredecekler. Çok zevkli ve kaliteli maçlar olacak. Bu çocuklar bizim geleceğimiz için çok önemlidirler. 2016 olimpiyatları için bu çocuklarını bir alt yapı oluşturmaları için Türkiye Boks Federasyonu mink ve yıldız sporcularımıza çok önem veriyor. Kars halkının konukseverliğinden memnunuz ve Karslıları salona bekliyoruz. Boks ülkemizde futbol ve basketbolun ardından gelir. Boksa her geçen gün ilgi artıyor. Mücadele sporu olduğu içinde insanlar ayrı bir ilgi gösteriyor. Bu çocuklarımızdan çok şeyler bekliyoruz. Önümüzde 2016 olimpiyatları var. 20 Temmuz da ki Londra Olimpiyatları başlayacak. Türkiye’yi 6 sporcumuz temsil edecek ve madalya bekliyoruz. Çünkü boks Türkiye’de iyi bir seviyeye geldi. Bayanlarda da boks Türkiye ileri seviyededir. Bayan boksunda üç dünya şampiyonumuz var. Ayrıca Avrupa şampiyonlarımız da var. Bu turnuvada ise bayan boksör bulunmuyor.” dedi.

Türkiye Üst Minikler (13 - 14) Yaş Ferdi Boks Şampiyonası bugün Kars’ta Kapalı Spor Salonunda, saat 15.00 da 1. seans ve elemeler ile başladı.11 – 16 Haziran tarihleri arasında devam edecek şampiyonada ise açılış töreni yapıldı. Ardından da 2. seans ve elemeler ile şampiyonanın ilk günü sona erdi. Daha sonra beş gün sürecek elemeler, çeyrek final ve yarı finallerin ardından da,16 Haziran günü saat 10.00’da final müsabakalarıyla son bulacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.