1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fatsa’nın Teog Başarısı
Üniversitede İsyan Ettiren ÖNLEM

Üniversitede İsyan Ettiren ÖNLEM

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Hüseyin Topselvi dün beden eğitimi dersi çıkışında kalp krizi geçirdi. Okul yetkililerinin suni teneffüs yaptığı Toplsevi hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybet

A+A-
20 yaşındaki üniversite öğrencisi Hüseyin Topselvi dün beden eğitimi dersi çıkışında kalp krizi geçirdi. Okul yetkililerinin suni teneffüs yaptığı Toplsevi hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Topselvi'nin arkadaşları bugün protesto gösterisi düzenleyerek, arkadaşlarının ölümüne sebep olarak gece ambulans hizmetinin verilmemesini gösterdi. Yeni atanan rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise sürekli doktor bulundurma hizmeti verdi.
 
Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) beden eğitimi dersi çıkışında kalp krizi geçirerek ölen 20 yaşındaki Hüseyin Topselvi'nin arkadaşları, protesto gösterisi yaptı. Gündüz saatlerinde okulda ambulans bulunduğunu, ancak bu hizmetin gece verilmediğini belirten öğrenciler, arkadaşlarının ölümüne bu durumun neden olduğunu savundu. CBÜ rektörlüğüne ataması yapılan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, öğrencileri haklı bulduğunu belirtirken, ambulansın geç ulaştığı yolundaki iddialara da İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay yanıt verdi. Tay, ambulansın 13 dakikada olay yerine ulaştığını bildirdi.
 
CBÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Hüseyin Topselvi, geçen salı günü saat 21.00 sıralarında Muradiye Yerleşkesi'nde beden eğitimi dersi kapsamında golf ve voleybol oynadı. Dersin bitiminden sonra ana binaya giderken bir anda merdivenlere yığılan Topselvi'ye ilk müdahaleyi spor salonunun sorumlusu yaptı. Bu arada 112 acil servis ekiplerine haber verildi. Acil servis ekiplerinin yaklaşık 20 dakika müdahale ettikleri Topselvi, hastaneye kaldırılırken yolda vefat etti.
 
İstihkam Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görevli Astsubay Mehmet Topselvi'nin iki çocuğundan biri olan Hüseyin Topselvi'nin cenazesi dün İzmir Gaziemir'deki Hazreti Osman Camisi'nde öğlende kılınan cenaze namazının ardından Sarnıç Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi. Aslen Bursalı olduklarını, ancak çocukları İzmir'i çok sevdiği için burada yaşamayı tercih ettiklerini belirten acılı baba Mehmet Topselvi, “Hüseyin iki gün önce arkadaşlarına göğsüm ağrıyor demiş. Doktorlar gizli kalp dediler” diye konuştu. Baba Topselvi'nin otopsi istemediği de öğrenildi.
 
"Başka Hüseyin'leri kaybetmek istemiyoruz"
 
Arkadaşlarının ölümü üzerine üzülen CBÜ öğrencileri ise bugün bir protesto gösterisi düzenledi. Muradiye Yerleşkesi'nde toplanan Mühendislik ve Fen-Edebiyat Fakülteleri öğrencileri, ölümün bir sağlık skandalı olduğunu iddia etti. Öğrenciler adına konuşan Görkem İskenderoğlu, olay sırasında Hüseyin Topselvi'nin yanında olduğunu söyledi. “Sınıf arkadaşım Hüseyin ile dersten çıktık. Birden merdivenlerde yığıldı. Başımıza nerede ne zaman ne geleceğini bilmiyoruz. Okulumuz sağlık tedbirlerini almalı. Okulun gündüz öğrenimi için ambulans hizmeti bulunurken, ikinci öğretim için yok. İkinci öğretimde başımıza gelebilecek bir olayda yardımımıza kim koşacak? Başka Hüseyinleri kaybetmek istemiyoruz. Başka ailelerin evlat acısı içinde kalmasını istemiyoruz. Futbol sahası ile okul arasında mesafe var. Hüseyin arkamdaydı, yere düştü. Birkaç dakikada nefes almamaya başladı. Öğretmenimiz de müdahale yaptı. Ambulans geç geldi. 5-10 dakika kalp masajı yapıldı, hastaneye götürülürken ölmüş gibiydi” dedi.
 
Görkem İskenderoğlu, Hüseyin Topselvi'nin iki gün önceden göğsünde ağrı olduğunu kendilerine ve annesine söylediğini belirterek, “Gencim bana birşey olmaz diye düşündüğümüz yaştayız. Böyle düşünmemeli. Her şeyden önce sağlık gelir. Sağlık ertelenmemeli” dedi.
 
Hüseyin Topselvi'nin bir başka sınıf arkadaşı Mehmet Mert de, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Pamdemirli ve bazı öğretim üyelerinin olay duyulunca yanlarına geldiğini kaydederek, “Bizi teselli edip üzülüyorlar. Rektörlük haberi geldi. Sevinmeye başladılar, anlayamadık” dedi.
 
"Sürekli doktor bulunduracağım"
 
Protesto gösterinin sonuna doğru Makina Mühendisliği bölümü önünde toplanan öğrencilerin yanına gelen yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, öğrencisinin başına gelen üzücü olayı başından sonuna kadar takip ettiğini belirtti. Prof.Dr. Pakdemirli, “Öğrencimiz kalp krizi geçirdi. Ambulansla CBÜ Hastanesi'ne sevk edildi. Her şey yapıldı. Doktorlar hastanede sürekli bilgi verdiler. Öğrencimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Kampuste Mediko-Sosyal bölümü var. Fakat önemli olan öğrencinin bulunduğu tüm saatlerde doktor olması. Öğrenciler haklılar. Sürekli doktor bulunduracağım. Elimizde çok doktorumuz var. Gerekirse hastaneden nöbetleşe doktor getireceğiz” dedi. Pakdemirli, öğrencilerin “üzülürken sevinmeye başladılar” iddiasına da “Bazen üzülüyoruz, bazen seviniyoruz” dedi.
 
Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay da, Topselvi'ye müdahale eden ekibin bulunduğu ambulansın çağrı alındıktan 13 dakika sonra olay yerine gittiğini belirtti. Tay, 112 kayıtlarına göre CBÜ Muradiye Yerleşkesi'nden saat 22.51'de ambulans istendiğini, ambulansın saat 23.04'de kampuse gittiğini, öğrenciye 15 dakika olay yerinde yapılan tüm yaşamsal destek müdahalelerine rağmen sonuç alınamadığını kaydederek, “Sağlık Bakanlığının şehir dışındaki olaya 112 müdahalesi için verdiği süre 30 dakikadır. Biz bunun yarı süresinde olay yerine gittik. 112 ekiplerinin geç gitmesi söz konusu değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.