1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Jandarma’dan Definecilere Suçüstü
Umutla Yollarının Açılmasını BEKLEDİLER

Umutla Yollarının Açılmasını BEKLEDİLER

Davul Köyü merkeze 30 kilometre mesafede her kış mevsiminde sık sık yolu kapanan köylerden birisi.

A+A-

Bir hafta önce etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan Merkez Davul Köyü, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun gayretiyle açıldı.

Köylülerin hüzünlü bekleyişinin ardından girilen köyde tipi esareti göze çarptı.

Davul Köyü merkeze 30 kilometre mesafede her kış mevsiminde sık sık yolu kapanan köylerden birisi. 1 hafta önce de yoğun kar yağışı ve ardından etkili olan tipi nedeniyle yolu kapandı. Bir çok noktada geçit vermeyen yolun Alçılı Mevkiinde de çığ geldi. İl Özel İdaresi ekipleri greyder ve rotatifle girdikleri yolda uzun uğraşlar verdiler. Özellikle de çığın geldiği bölgede büyük çaba harcandı. Yaklaşık 10 kilometre boyunca tamamen kapılı olan köy yolu sabırla açıldı. Ekipler çalışmaların zorluğu karşısında, köylüler ise ekiplerin gelmesini sabırla bekledi.

HÜZÜNLÜ BEKLEYİŞİN ARDINDAN
Davul Köylüler yolları açılmasına bir türlü sevinemediler. Sebebi sorulduğunda ise bir dahaki kar yağışından yollarının yeniden kapanacağını bildikleri için sevinçlerinin kursaklarında kaldığını belirttiler. Ekiplerin köy içindeki çalışmalarını da sevinçle değil, hüzünlü bekleyişle evlerin damlarından izlediler.

EVLERE HAPSOLDULAR!
Evleri, ahırları, ot yığınlarını tamamen kapatan tipi köylüleri 1 hafta evlerine hapsetti. Bol bol televizyon izleyerek ve ahırdaki hayvanları besleyerek vakit geçiren Davul Köylüler fırsat buldukça da ata bildiler. Çocuklar ders çalışarak, gençler ot taşıyarak, kadınlar ise bol bol ekmek pişirdiler.

TİPİ EVLERİN GİRİŞLERİNİ BİLE DEĞİŞTİRDİ
Günlük yaşamlarını tipi esareti altında geçiren köylüler en çok da evlerin giriş kapılarının tipi nedeniyle değişmesine şaşırdılar. Tipinin en etkili olduğu ilk gün Yusuf Taşın’a ait evin girişi metrelerce yükseklikte ve genişlikteki tipi nedeniyle kapandı. Pencerelerin bile kapanmasıyla zor anlar yaşayan Taşın ailesi çareyi bir pencere önünü açmakta buldular. Evin asıl girişini kullanamayan Taşın ailesi pencere kısmından açtıkları yeni kapı girişini kullanarak dışarı çıktılar. Dışarıda gördükleri manzara karşısında şaşıran Taşın ailesi, bundan böyle tipinin neden olduğu yeni giriş kapısını kullanacaklar. Karlar eridikten sonra da eski kapı girişini duvarla kapatacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.