1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Sonuçlara İtiraz Süresi Başladı... DEM Parti, Kars'ta İptal Başvurusu Yaptı
Uluslararası Aşıklar Bayramı Sona ERDİ

Uluslararası Aşıklar Bayramı Sona ERDİ

7'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı' sona erdi.

A+A-

Kars Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı" sona erdi.

Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan ile Türkiye'nin farklı illerinden gelen 130 aşığa Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte onur belgeleri Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından verildi.

Bozkuş, yaptığı konuşmada, farklı kültürlerin medeniyet beşiği olan, Anadolu coğrafyasının sınır kapısı, serhat şehri Kars'ın zengin bir folklorik kültüre sahip olduğunu söyledi.

Folklorik zenginliğin bir kolunu da aşıklar ve aşıklık geleneğinin oluşturduğunu belirten Bozkuş, "Dede Kasım'ı, Toruni'yi, Tüccari'yi, Şenlik Baba'yı, Kağızmanlı Hıfzı'yı, Çobanoğlu'nu, Taşlıova'yı yetiştiren bu topraklarda gelenek bütün yönleriyle yaşamakta, aşık toplantıları, atışmalar, halk öykücülüğü canlılığını korumaktadır" diye konuştu.

Bozkuş, göreve geldikleri günden beri milli ve manevi değerleri koruduklarını ifade ederek, "Tanıtmak, benimsetmek ve gelecek nesillere aktarmak gereğinin şuuru içinde görev yapan Kars Belediyesi aşıklık geleneğinin devamı için gereken önemi ve hassasiyeti göstermiştir. Geleneğin yaşatılması için katkı sağlayan herkesi kutluyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.