1. HABERLER

  2. Uluslararası Aşıklar Bayramı Sona ERDİ
Uluslararası Aşıklar Bayramı Sona ERDİ

Uluslararası Aşıklar Bayramı Sona ERDİ

80 aşığın katıldığı 5. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı yapılan final ile son buldu.

A+A-
Kars Belediyesi'nce düzenlenen Aşıklar Bayramı sona erdi. Yurt içinden ve yurt dışından 80 aşığın katıldığı 5. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı yapılan final ile son buldu.
Aşık ve Aşıklık Edebiyatının değişmez gösterilerinden olan Atışma, Muamma, Halk Hikayesi, Divan, Dudak Değmez dallarında yapılan yarışmaya katılan Aşıklar, birbirinden güzel değişlerle katılımcılara şölen yaşattılar.


Halk Eğitim Merkezi Salonu yapılan ve 3 gün süren sabah 10.00'da başlayan ve gece geç saatlere kadar süren yarışmalar büyük ilgi gördü.
Yarışmaların final ayağında Karslılar salonu doldurdu. Coşkulu ve heyecanlı geçen final gecesinde aşıklar birer birer sahne aldılar ve değişleriyle şölene ayrı bir renk kattılar. Kafkas ülkelerinden gelen ozanların mini konseri aşılar bayramına damgasını vurdu.
Yarışmaların sonunda İl Düzenleme Kurulu Üyeleri, Teknik Kurul ve Jüri Üyelerinin ödülleri takdim edildi ardından da 5 dalda dereceye giren 22 aşığa madalyaları verildi.
Halk Eğitim Salonu'nda yapılan ödül törenine, Vali yardımcısı Turgut Gülen, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Ali Kafkasyalı, Koçköy Belde Belediye Başkanı Esat Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu ve çok sayıda Karslı vatandaş katıldı.
5 Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı için ilde bulunan aşıklar bugün Sarıkamış ve Kağızman ilçelerini ziyaret edecekler.
Sarıkamış ve Kağızman ilçelerinde aşıkların kahvehane ve sokaklarda değişler söyleyerek vatandaşlarla buluşacağı kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum