1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öcalan'la Görüşülene Kadar Açlık Grevi Kararı
Uluderenin Takipçisi OLACAĞIZ !

Uludere'nin Takipçisi OLACAĞIZ !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Uludere olayının takipçisi olacaklarını söyledi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Uludere olayının takipçisi olacaklarını söyledi.

Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Kadın Kolları Başkanı Deniz Pınar Atılgan, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun eşi Remziye Tanrıkulu ve bazı partililerle Uludere'nin Gülyazı (Roboski) köyüne geldi.

"SÖZÜN BİTTİĞİ YER"

Mezarlık girişinde Uludere'deki olayda hayatını kaybeden 34 kişinin fotoğraflarını taşıyan anneleri dinleyen Kılıçdaroğlu, sözün bittiği yerde olduğunu, bu insanlara diyecek bir şeylerinin bulunmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Bu olayın takipçisi olacağız. Bunun için köyü ziyaret ettik. Anneleri teselli edemeyiz. Faillerinin bulunması zaten hükümetin görevi'' dedi.

ANNELER GÜNÜ'NÜ ACILI ANNELERLE GEÇİRDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler de gazetecilere yaptığı açıklamada, Anneler Günü'nü 34 çocuğun acısını yaşayan annelerle geçirmek istediklerini, CHP'nin burada yaşanan şeyi kaza ya da ecel olarak görmediğini söyledi.

Uludere'de yaşanan olayın faillerinin ortaya çıkarılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Güler, Gülyazı köyünde bulunmalarının, kararlılıklarının göstergesi olduğunu belirtti.

Acılı anne babaları hep beraber gördüklerini anlatan Güler, ''Ne yazık ki burada gerçeklere biraz daha tanık olduk. Ailelere 23'er bin lira resmi ödeme, 100'er bin lira da Başbakanlık gizli kasasından tazminat ödeme teklifi yapıldığını öğrendik. Aileler elbette acılarına yakışan şeyi yani bu kirli teklifi reddetmeyi hiç tereddüt etmeden gerçekleştirmişler. Biz siyasi iktidarın bu cinayetin üstünü aileleri satın alarak, adeta kan parası ödeyerek çözemeyeceğini buradan annelerle çocuklarımızın mezarı başında bir kez daha söylüyoruz'' diye konuştu.

Uludere'deki olayın sorumluluğunun Başbakan, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu iddia eden Güler, iktidarın TBMM'de bile bu konunun üzerine gitmekten alıkoymaya gayret ettiğini ileri sürdü.

AİLELER TALEPLERİNİ YAZILI İLETTİ

Köylülerden Mercan Encü ise tazminat istemediklerini söyledi.

Olaydan sonra kaymakama yapılan saldırıyla ilgili tutuklanan kişilerin bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini ifade eden Encü, bu konuda halen bir şey yapılmadığını belirtti.

''Anneler Günü ama çocuklarımız nerede? Bu acıyı yaşayan ne asker annesi olsun ne de bir başkasının annesi'' diyen Encü, barış istediklerini kaydetti.

Daha sonra mezarlığı ziyaret eden Selvi Kılıçdaroğlu'na aileler taleplerini içeren yazılar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.