1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Uludere'de Çadır Tiyatrosu KURDULAR
Uluderede Çadır Tiyatrosu KURDULAR

Uludere'de Çadır Tiyatrosu KURDULAR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bakanların Gülyazı köyüne gidemediğini belirterek, 'Bir çadır tiyatrosu kurdular. Başbakan da o çadırı aradı.

A+A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bakanların Gülyazı köyüne gidemediğini belirterek, "Bir çadır tiyatrosu kurdular. Başbakan da o çadırı aradı. Başbakana tavsiyem kendi iyiliği için o bakanları görevden alsın" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 35 kişinin yaşamını yitirmesi ve ardından yaşananlar konusunda hükümeti sert bir dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Biz Van’ı da unutmayacağız, Erciş’i de unutmayacağız. Yılbaşında Van’daydık. Aradan o kadar zaman geçti ama deprem bölgesinde değişen bir şey olmadığını gördük. Orada vatandaşlar “gelen yardımlar Van Gölü’nü doldururdu” diyorlar ama yardımlar ortada yok. Nerede bu yardımlar? Vatandaş bugüne kadar deprem nedeniyle 45 milyar dolar vergi ödedi. Nereye gitti bu paralar. Hani deprem yaraları sarılacaktı? Konteynırlar 15 Ocak’ta her aileye verilecekti. Sayın bakan açıklama yaptı. Bugün de sayın başbakan 30 ocak tarihini verdi. Merak ediyorum bunlar aynı hükümet değil mi. Kendi içinde bu kadar tutarsız olan bir hükümet daha önce ben görmedim. Üstelik ilk açıklamanın üzerinden daha 24 saat geçmeden."

'BAŞBAKAN 24 SAAT SUSTU'
"Yüreğimizi yaralayan başka bir olay daha oldu. 35 yurttaşımız öldü. Bu vatandaşımız neden öldü. “efendim istihbarat aldık onun üzerine uçaklar kalktı 35 vatandaşımızı imha etti. Kaç gündür soruyoruz bu istihbaratı size kim verdi. Acaba bu istihbarat yönetiminde bir zafiyet mi var. Evet var. Daha önce de vardı. Bunlar bu zaafı ortadan kaldırmak için kamu güvenliği müsteşarlığını kurdular. 35 yurttaşımız öldü, aradan 24 saat geçti hükümetten Başbakan’dan ses çıkmadı. Giden çocuklarımızın çoğu aynı ailede. 50 lira-100 lira kazanmak için gidiyorlar. Kaçakçılık yapıyorlar. Sınırın bu kadar tehlikeli olduğu bir yerde o genç çocuklar hayatlarını neden tehlikeye atıyorlar"

"Hani ekonomi çağ atlamıştı kişi başı gelir 10 bin dolardı. O çocuklar neden peki hayatlarını tehlikeye atıyorlar 50 lira için. Asıl konuşulması gereken budur. Sorumlu bütün demokratik ülkelerde hükümettir. Hükümetin bunun hesabını vermesi gerekir. Hükümetin yapacağı iki şey var. birincisi hükümet çıkacak o ailelerden özür dileyecek. Recep Tayyip Erdoğan olarak özür dileyecek. İki, 35 yurttaşımızın ailelerine tazminat ödenmelidir. Van’dan Gülyazı Köyü’ne gitmeye karar verdik. Önce dendi ki helikopterle gidilecek. Fakat ne olduysa bizim gitmemiz birilerinin hoşuna gitmedi, gece yarısı helikopterimiz iptal edildi. Olabilir ben senin helikopterine muhtaç değilim ki. Ben Gülyazı Köyü’ne neden gidiyorum senin yapamadığını yapıyorum sen gidemiyorsun oraya. Ben oraya Türkiye’nin saygınlığı, birliği için gidiyorum."

'7 SAATİ DEĞİL 77 SAATİ GÖZE ALIRIM'
"Helikopter vermeyince 'bunlar 7 saati göze alamaz' diye düşündüler. 7 değil 77 saati göze alıp giderim ben oraya. Biz oraya o yurttaşlarımızla beraber olmak için gittik. Bakanları gitti ama nereye gitti. Bir çadır tiyatrosu kurdular. Köy değil orası. Ölen çocukların aileleri yoktu orada. Başbakan’ı aradılar oradan bir de. Başbakan’a sesleniyorum. sizi o konuma getiren bakanları görevden alın."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.