1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ın Vazgeçilmez Yemeklerinde Hangel Tarifi
Uğur Yücel Karsta Film ÇEKECEK

Uğur Yücel Kars'ta Film ÇEKECEK

Sinemacı Uğur Yücel, yakında çekimine başlayacağı sinema filmi için mekan ve çekim alanı belirlemek üzere Kars'a geldi.

A+A-

Sinemacı Uğur Yücel, Kars’ta çekimine başlayacağı sinema filmi için mekan ve çekim alanı belirlemek üzere Kars’a geldi.

Geliş amacından söz eden Yücel, “Benim 10 yıldır yazdığım bir senaryo vardı. Burada çekecektim ama bir türlü denk gelmedi. Özellikle karlı bir mevsim bekliyordum. Galiba bu sene denk gelecek gibi. Daha önce burada baktığım mekânlar vardı, o mekanlara baktım ve küçük bir gezi yaptım. Çekeceğimiz konu bir film olacak. Kars insanları ile ilgili ama mekân birlikteliği olmayan bir konu düşünüyorum, Kars öyküsü gibi.” dedi.

Diğer Haberler…

KARS’TA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ KONSERİ

Kars'ta Azerbaycan'ın bağımsızlığının 20. yılı dolayısıyla 'Bağımsızlık Günü' konseri düzenlendi.

Konser, Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunması ve açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Devlet Filarmonisi Halk Müziği Topluluğu tarafından 'Bağımsızlık Günü' konseri verildi. Konser misafirler tarafından coşkuyla ve dikkatle takip edildi.

Konsere, Kars Valisi Ahmet Kara'nın yanı sıra Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Cavit Arslan ve davetliler katıldı.

KARS’TA YAPRAK TEMİZLİĞİ

Kars Belediyesi ekipleri sonbahar ayında ağaçlardan dökülen yapraklara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Sonbahar ayında cadde ve sokaklarda ağaçlardan dökülen yaprakların oluşturduğu görüntü kirliliğini önlemek adına Kars Belediyesi ekiplerince çalışmalar yapılıyor. Temizlik ekipler tarafından bir bir dolaşılan cadde ve sokaklarda biriken yapraklar süpürülerek toplanıyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI KARS’A GELİYOR

Milli Savunma Bakan’ı İsmet Yılmaz Kars Kafkas Üniversitesi’nin 2011-2012 Akademik Yılı açılış törenine katılacak.

Cuma gününü Kars’ta geçirecek olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumartesi günü Kars’tan ayrılacak.

ÇEK CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU KARS’TA

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Irena Krasnicka, Kars’ta yaptığı gezi kapsamında Vali Ahmet Kara, KAÜ Rektörü Prof.Dr Sami Özcan’ın ardından Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret etti.

Başkan Nevzat Bozkuş ile bir süre sohbet eden Irena Krasnicka ziyaret anısına Çek Cumhuriyeti’nin tarihi Prag şehrinin bir tablosunu hediye etti. Bozkuş ise Krasnicka’ya tarihi Kars Kalesi’nin camdan biblosunu hediye etti.

Krasnicka, ziyaret amacıyla ilgili, “Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanına giren Karadeniz, Marmara bölgeleri ile birlikte Kars ve Erzurum olarak benden Başkonsolos olarak kendi ülkemde ki şehirlerle, Türkiye’deki Konsolosluğumun yetki alanında olan işbirliğini arttırmak için buradayız. Bu nedenle Kars’ı ziyaret ediyoruz. Türkiye ve Çek Cumhuriyeti birçok ortak noktaları vardır. Aynı zamanda iyi ilişkileri olan kardeş iki ülkeyiz. Özellikle eğitim, kültür konularına işbirliğini geliştirmek amacındayız. Bu nedenle Kars’a gelerek, bunları nasıl hayata geçiririz, hangi yolları izleyebiliriz diye bunları öğrenmeye çalışacağız. İki ülke arasında ki ilişkiler çok iyi durumdadır. İş adamaları, üniversite öğretim üyeleri, yerel yönetimler arasında işbirliği. Ayrıca üniversiteler arası Erusmus kapsamında birçok öğrenci Türkiye’ye geliyor. Ve Türkiye’den de oraya gidiyor. Bu da bizlerin geleceği için çok önemlidir.” dedi.

Krasnicka ayrıca, “Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile de görüşmelerimiz sonucunda Ostrova Teknik Üniversitesi ile Kafkas Üniversitesi arasında Erasmus Projesi var. Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile aramızda bir işbirliği başlatmayı düşünüyoruz. Çünkü Bruno şehrinde Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi gibi çok büyük ve bölgesinde önemli bir veterinerlik fakültesi var. Ayrıca küçük ölçekli Avrupa Birliği fonları kapsamında neler yapabiliriz bunlar paylaşacağız.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğun iki ülke arasında eğitim ve kültür projelerinin hayata geçirilmesi konusunda ki çalışmalarının kendisini de oldukça memnun ettiğini belirterek, “Bursa Belediyesi’nin de bu ilişkiler kapsamında bir ortak çalışma içerisinde olduklarını biliyoruz. Bu çalışmayı da görmek istiyoruz. Buna göre de bizler yerel yönetim olarak bu alanlarda Devletimizin izin verdiği ölçekte bu ilişkileri memnuniyetle yaparız. Bizlerde ilişkilerin gelişmesine paralel olarak Çek Cumhuriyeti’ne gideriz ve bu projeleri yerinde görmek isteriz. Bu nedenle de ciddi bir ilerleme kaydederiz.” şeklinde konuştu.

Krasnicka, daha sonra bazı STK temsilcileri de ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.