1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Bursa’ya Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi
TV 10 Kürtçe Yayına BAŞLADI

TV 10 'Kürtçe Yayın'a BAŞLADI

TV 10'nun Kürtçe yayın için RTÜK'e yaptığı başvuru kabul edildi.

A+A-

TV 10'nun Kürtçe yayın için RTÜK'e yaptığı başvuru kabul edildi. Artık programların yüzde 50'si Kürtçe ve lehçelerinde yapılıyor.

Bianet'in haberine göre, TV 10, yayın akışına Kürtçe programlar ekledi. 29 Kasım 2011'den itibaren uydu üzerinden normal yayına geçen TV 10, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) yaptığı başvurunun kabul edilmesiyle yayın akışına Kürtçe ve lehçelerinde programlar ekledi.

TV 10 yayın koordinatörü Şükrü Yıldız, Türkçeden başka dil ve lehçelerde yayın yapmak için RTÜK'e başvuru yapılması gerektiğini, yaptıkları başvuruya 15 gün önce olumlu yanıt geldiğini belirtti.

Programların yarısı Kürtçe

"Yayına girdiğimiz tarihte başvuruyu yaptık ve 15 gün önce olumlu yanıt geldi, programlara başladık. 'Türkçe dışında yapılacak yayınlarla ilgili' olarak başvuru yapılması gerekiyor, bu yönde bir talebi olanlar RTÜK'e başvuruyor. Şu anda yayınlarımızın yüzde 50'si Kürtçe yapılıyor. Zazaca ve Kurmanci haber programlarını da kısa zamanda yayına sokacağız."

"Kendimizi alevi kanalı olarak tanımlıyoruz" diyen Yıldız, TV 10'u şöyle anlattı: "Sloganımız, Hakkın ve Hakikatin Sesi. TV 10 yalnızca ayrımcılığa kapalı. Adalet, eşitlik, demokrasi temelli, insan haklarına saygılı bir yayın politikasıyla ilerliyoruz."

TV 10, Türksat 3A uydusu ve web üzerinden yayın yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.