1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tuzluca Belediyesi'ne Polis BASKINI
Tuzluca Belediyesine Polis BASKINI

Tuzluca Belediyesi'ne Polis BASKINI

Iğdır'ın Tuzluca İlçesinin AKP'li belediyeye ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine müfettişler inceleme yaparken, polis baskın düzenledi.

A+A-

Iğdır'ın Tuzluca İlçesinin AKP'li belediyeye ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine müfettişler inceleme yaparken, polis baskın düzenledi.

İhale dosyalarına el konulması üzerine müfettişler, ilçeden ayrılıp Iğdır'a hareket etti. Baskın sonrası basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, "Hukuka saygımız var" dedi.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri bugün Tuzluca Belediyesinde inceleme yaparken Iğdır Cumhuruyet Başsavcılığının talimatı üzerine emniyet müdürlüğüne bağlı kaçakcılık ve organize suçlarla mücadele (KOM) Şubesi saat 14.00'de Tuzluca Belediyesine baskın düzenledi. Polis, baskında ihale dosyalarına el koydu. Savcılığın talimatıyla dosyalara el konulunca müfettişler, ilçeden ayrılıp Iğdır'a gitti.

Olayla ilgili makamında bir basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, "2009 yerel seçimlerinden beri 'değişim zamanı' dedik ve yola çıktık. 10 bin nüfuslu bir ilçede cumhuriyet tarihinden bu yana olmamış yatırımları getirdik. Geçmişte belediye üzerinden rant elde etmiş kişilerin rantlarını kestik. Bunlarda bizi çeşitli makamlara şikayet etti. Daha önce de inceleme geçirdik. İçişleri Bakanlığından gelen müfettişler, 30 maddelik şikayet konusunu incelemek üzere çalışıyordu. Tüm ihale dosyaları incelenirken maalesef bugün çalışma sabote edildi. Onlar görevlerini yapamadan Iğdır'a gitti. Başsavcılığın talimatı ile tüm dosyalara polis el koymuştur. Müfettişler şu ana kadar herhangi bir suç unsuru bulamamıştır. Elbette ki hukuka saygımız var. Ama müfettişlerin teftişinin sabote edilmesi üzücüdür" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.