1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Hakkında Fezleke Olan 138 Milletvekili...
Tuzluca Belediye Başkanı GÖZALTINDA

Tuzluca Belediye Başkanı GÖZALTINDA

Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'nde operasyon yapan polis, Belediye Başkanı Ahmet Sait Türkkan ve 6 personelini gözaltına aldı.

A+A-

Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'nde operasyon yapan polis, Belediye Başkanı Ahmet Sait Türkkan ve 6 personelini gözaltına aldı.

Iğdır Emniyet Müdürlüğü, yolsuzluk iddiaları üzerine başlattığı bir operasyonda başta Tuzluca Belediye Başkanı AK Partili Sait Türkkan olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı.

Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'nde sabahın erken saatlerinde harekete geçen Emniyet Müdürlüğü , Belediye Başkanı Ahmet Sait Türkkan ve 6 personelini gözaltına aldı.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı istibaratlar doğrultusunda verdiği talimat üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 05.00'te eş zamanlı operasyon düzenledi.

İhalede yolsuzluk iddiasıyla aralarında Belediye Başkanı Ahmet Sait Türkkan, Muhasebe ve Fen İşleri müdürlerinin de aralarında olduğu toplam 7 kişi gözaltına alındı. Başkan ve 6 belediye personelinin emniyetteki sorguları sürüyor.

Haberin Öncesi...

MÜFETTİŞ İNCELEMESİ

Tuzluca Belediyesi'nde ihalede yolsuzluk yapıldığı iddiası ile 31 Ocak 2012'de müfettişler tarafından inceleme yapılmış, belediyeye baskın düzenleyen polis ihale dosyalarına el koymuştu.

Polis operasyonda ihale dosyalarına el koydu. Olayla ilgili makamında bir basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, "2009 yerel seçimlerinden beri 'değişim zamanı' dedik ve yola çıktık. 10 bin nüfuslu bir ilçede Cumhuriyet tarihinden bu yana olmamış yatırımları getirdik. Geçmişte Belediye üzerinden rant elde etmiş kişilerin rantlarını kestik. Bunlarda bizi çeşitli makamlara şikayet etti. Daha önce de inceleme geçirdik. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen müfettişler, 30 maddelik şikayet konusunu incelemek üzere çalışıyordu. Tüm ihale dosyaları incelenirken maalesef bugün çalışma sabote edildi. Onlar görevlerini yapamadan Iğdır'a gitti. Başsavcılık talimatı ile tüm dosyalara polis el koymuştur. Müfettişler şu ana kadar herhangi bir suç unsuru bulamamıştır. Elbette ki hukuka saygımız var. Ama müfettişlerin teftişinin sabote edilmesi üzücüdür" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.