1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Sivas Katliamı Davası’ Zaman Aşımına Uğradı
Tutuklu Gazete Barış İçin ÇIKIYOR

Tutuklu Gazete 'Barış' İçin ÇIKIYOR

Hapisteki ve 'dışarıdaki' toplam 95 gazetecinin yazı ve karikatürleriyle hazırlanan Tutuklu Gazete'nin üçüncüsü, 1 Eylül'de çıkıyor.

A+A-

Hapisteki ve "dışarıdaki" toplam 95 gazetecinin yazı ve karikatürleriyle hazırlanan Tutuklu Gazete'nin üçüncüsü, 1 Eylül'de çıkıyor.

Tutuklu Gazete, hapisteki gazetecilerin sesini dışarıya taşımak için bir kez daha okurla buluşuyor.

1 Eylül Cumartesi, Dünya Barış Günü'nde BirGün, Aydınlık, Cumhuriyet, Evrensel ve Yurt gazeteleriyle ücretsiz olarak dağıtılacak Tutuklu Gazete'nin üçüncü sayısında, büyük kısmı hapiste olan 95 gazetecinin yazı ve karikatürleri yer alıyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) açıklamasına göre, "Barış için bedel ödüyoruz" başlığını taşıyan bu sayı 200 binden fazla basılacak.

Cezaevindeki 29 gazeteci ile hapisten çıkan beş gazetecinin yanı sıra "dışarıdaki" 43 gazeteci ve 10 meslek örgütü temsilcisi de Tutuklu Gazete için yazdı.

Ayrıca altı karikatürist ile cezaevindeki iki tutuklu da karikatürlerini gönderdi. Böylece Tutuklu Gazete, ilk kez 95 eser sahibinin yazı ve karikatürleriyle hazırlandı.

Tutuklu Gazete'de yazıları yer alan "dışarıdaki gazetecilerin" adları alfabetik olarak şöyle:

Adnan Özyalçıner, Ahmet Abakay, Alper Turgut, Ali Tarık Hatipoğlu, Ateş İlyas Başsoy, Atilla Aşut, Ayça Söylemez, Aydın Engin, Coşkun Musluk, Cüneyt Ayral, Cüneyt Göksu, Doğan Tılıç, Ender İmrek, Ercan İpekçi, Erdem Atay, Erol Önderoğlu, Faik Akçay, Faruk Bildirici, Fatih Polat, Fazıl Duygun, Fırat Bayram, Gözde Bedeloğlu, Güray Öz, Gürkan Haydar Kılıçarslan, Hacı Boğatekin, Hasan Coşar, Hasan Gürelliler, Hicri İzgören, Hüseyin Aykol, Hüseyin Haydar, Mehmet Süha Alparslan, Melih Pekdemir, Müyesser Yıldız, Nahit Duru, Nazmi Bilgin, Necati Abay, Necdet Saraç, Nevin Berktaş, Nilgün Cerrahoğlu, Oktay Ekinci, Orhan Birgit, Orhan Erinç, Özcan Yaman, Özge Mumcu, Özgen Acar, Sennur Sezer, Serpil Yıldız, Şanar Yurdatapan, Şükran Soner, Teoman Alili, Turgay Olcayto, Ufuk Beytekin, Uğur Yılmaz, Ümit Alan, Vedat Kurşun, Veli Özdemir, Zafer Diper ve Zeynep Oral.

Cezaevinden yazı gönderen gazetecilerin adları ise şöyle:

Ahmet Birsin, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Bayram Namaz, Bedri Adanır, Deniz Yıldırım, Erdal Süsem, Ertuş Bozkurt, Faysal Tunç, Füsun Erdoğan, Hatice Duman, Hikmet Çiçek, Hüseyin Deniz, İsmail Yıldız, Kenan Karavil, Kenan Kırkaya, Mazlum Özdemir, Mehmet Yeşiltepe, Miktat Algül, Mustafa Balbay, Nuri Yeşil, Sedat Şenoğlu, Sinan Aygül, Soner Yalçın, Şükrü Sak, Tuncay Özkan, Turabi Kişin, Turhan Özlü ve Zuhal Tekiner.

Tutuklu Gazete'de karikatürist Hakan Çelik, Kamil Masaracı, Latif Demirci, Mustafa Bilgin, Nuri Kurtcebe ve Serdar Günbilen'in eserleri ile cezaevinden Ahmet Bilge ve Cengiz Çelik'in karikatürleri de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.