1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Cinayet Zanlıları Tutuklandı
Türkiyenin Doğum Yapan İlk ERKEĞİ

Türkiye'nin Doğum Yapan İlk ERKEĞİ

Iğdır'da yaşayan Rıza Sıktaş isimli vatandaş, hastanede çocuk doğurduğunu öğrenince şok oldu.

A+A-

Iğdır'da yaşayan Rıza Sıktaş isimli vatandaş, hastanede çocuk doğurduğunu öğrenince şok oldu.

Iğdır'da 12 yıl önce geçirdiği trafik kazasından sonra görme yeteneğini yitirdiği için engelli kontenjanından İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışırken, 'görüyor' diye şikayet edilmesi üzerine yeniden rapor almak için gittiği hastanede, daha önce çocuk doğurduğunu öğrenen 39 yaşındaki Rıza Sıktaş şok oldu. 4 yıl önce hastanede iki kez ultrasona girerek bebeğini kontrol ettirdiği, daha sonra da doğum yaptığı kayıtlarda görünen evli 2 çocuk babası Rıza Sıktaş, "Sorumlular hakkında dava açacağım" dedi.

1999 yılında trafik kazası geçiren Rıza Sıktaş, görme yeteneğini yüzde 40 kaybetti. Evli ve 2 kız çocuğu babası olan Rıza Sıktaş, Devlet Hastanesi'nden aldığı yüzde 40 engelli raporuyla Sağlık Müdürlüğü'nde 2005 yılında veri hazırlama ve daha sonra sicil amiri olarak çalışmaya başladı. Kurumda çalışmasını sürdüren Rıza Sıktaş'ın 'gözlerinin gördüğü' yönünde ilgili Sağlık Bakanlığı'na şikayet yapıldı. İmzasız şikayetle ilgili araştırma yapan Bakanlık Müfettişleri, 2011 mayıs ayında Rıza Sıktaş'ın işten çıkarılmasına karar verdi. Sağlık Müdürlüğü'ndeki işinden olan Rıza Sıktaş, ailesini geçindirmek için Karakoyunlu ilçesinde aylık 750 liraya hayvan bakıcılığı yapmaya başladı. Sağlık Müdürlüğündeki işine geri dönmek için de idare mahkemesine başvuran Rıza Sıktaş, engeli olduğuna dair Iğdır, Ankara ve Kars'tan aldığı sağlık raporlarını sundu. Mahkeme Sıktaş'ı, yeni rapor alması için Iğdır Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Hastanede yapılan muayene sonunda Rıza Sıktaş'a sağ gözde yüzde 80, sol gözde ise yüzde 30'luk görme bozukluğu raporu verildi.

ULTRASONA GİRMİŞ, DOĞUM YAPMIŞ

İdare Mahkemesi, raporun incelenmesi için Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne gönderilmesine karar verdi. Rıza Sıktaş'ın raporları hazırlanırken, dosyasında 2007 yılına ait bilgiler bulundu. Dosyada Rıza Sıktaş'a 2007 yılının Şubat ve Mart aylarında ultrason yapıldığı görüldü. Sıktaş'ın hamile olduğu, şubat ayında bebeğin, mart ayında da kendisinin sağlık durumuna bakıldığı belirlendi. Dosyada, Rıza Sıktaş'ın canlı bir Bebek dünyaya getirdiği bilgileri de yer aldı.

'SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hamile olduğunu ve Bebek dünyaya getirdiğini öğrenen Rıza Sıktaş, şok geçirdi. Bebeğin annesi bölümünde kendi adının yazıldığı görünce şoka girdiğini belirten Rıza Sıktaş, "Ben kaybettiğim işime geri dönebilmek için mücadele ederken, tesadüfen hamile olduğumu ve Bebek doğurduğumu öğrendim. Arkadaşlarım arasında alay konusu oldum. Sorumlular ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.