1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van Gölü Sahilleri Kutupları Aratmıyor
Türkiyede Gündem Yeniden OSLO !

Türkiye'de Gündem Yeniden OSLO !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu PKK'ye silah bıraktıracaksa görüşmelere devam edilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu PKK'nin silah bırakmasını sağlayacaksa görüşmelerin sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Arınç'ın belki sürdürülüyordur dediği Oslo görüşmelerini yürütenlere Demirtaş ise teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu PKK'ye silah bıraktıracaksa görüşmelere devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu gazetecilerden gelen Oslo görüşmeleriyle ilgili bir soru üzerine "Eğer PKK'ye silah bıraktıracaksa terör örgütüyle görüşmelere devam edilmeli. Ancak Anayasa ve idari yapı kırmızı çizgimiz" ifadelerini kullandı.

Dün de BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Oslo'da yapılan görüşmelere dair müzakereyi yürütenlere teşekkür etmişti.

Demirtaş, Diyarbakır'da katıldığı Yenişehir Belediyesi'ne ait tesisin açılışında müzakerelerin ahlaki bir yöntem olduğunu vurguladı.

"Kim yapmışsa nasıl yapmışsa sonuç alınıp almamasına bakılmaksızın o müzakereyi yürütenlere ben ayrıca teşekkür ediyorum. Çok ahlaki bir yöntemdir, cesurca bir yöntemdir. Kim o müzakere masasına oturmuşsa ben kendilerine teşekkür ediyorum."

Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın "Silahı bırakırlarsa operasyonlar durur" sözlerine karşılık da "Kürt sorunu silah bırak teslim ol sorunu mudur" dedi.

Demirtaş: Müzakere saygın bir yöntem

Diyarbakır merkez Yenişehir Belediyesi'nin Fidanlık Sosyal Tesisleri'nin açılışına BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Oslo'da yapılan görüşmeyi değerlendirirken, müzakerenin saygın bir yöntem olduğunu söyleyerek, "Kim yapmışsa nasıl yapmışsa sonuç alınıp almamasına bakılmaksızın o müzakereyi yürütenlere ben ayrıca teşekkür ediyorum. Çok ahlaki bir yöntemdir, cesurca bir yöntemdir. Kim o müzakere masasına oturmuşsa ben kendilerine teşekür ediyorum" dedi.

"Karşılıklı her türlü faaliyet durdurulsun" diyen Demirtaş tekrar müzakerelerin başlamasını istedi. "Tek bir insanın canını bile kurtaracaksa müzakere etmeye değmez mi? Yeniden, gerekirse defalarca müzakere etmek en haklı doğru yol değil midir?"

Arınç: Belki görüşülüyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da konuyla ilgili NTV'de yaptığı açıklamada "İhtiyaç olursa Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gider istediğiyle görüşür, belki de görüşülüyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç önceki gün PKK ve MİT temsilcileri arasında Oslo'da imzalandığını iddia edilen mutabakat metnini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.