1. HABERLER

  2. Türkiye'yi Afrika Sıcağı KAVURACAK!
Türkiye'yi Afrika Sıcağı KAVURACAK!

Türkiye'yi Afrika Sıcağı KAVURACAK!

Türkiye ısınıyor, bu ısınmaya haftanın ikinci yarısı 5-6 derece daha sıcaklık artışı eklenecek.

A+A-
Libya üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla birçok kentte sıcaklık bu yazın ilk 30 derecesini görecek. Ege ve Akdeniz sahillerinde sıcaklığın 35 dereceyi bulması bekleniyor.
Türkiye ısınıyor, bu ısınmaya haftanın ikinci yarısı 5-6 derece daha sıcaklık artışı eklenecek.
Sıcaklık Mayıs ayı ortlamasının 8-10 derece üzerine çıkacak. Güney Marmara ve Ege 35, Batı Karadeniz ve İç Anadolu 33 dereceyi görecek, doğuda ise en sıcak günler hafta sonu yaşanacak.
İstanbul gün gün ısınıyor, yarın sıcaklık 26 derece, perşembe ve cuma en bunaltıcı günler olacak. Sıcaklık bu yazın ilk 30 derecesini görecek. Ankara da bol güneşli ve yarından sonra 30 derece, yarın İzmir 33, Bursa 29, Adana 34 derece.
Marmara
Yarın sıcaklık 26-29 derece arasında, Trakya'dan başlayarak bulutlar çoğalabilir, perşembe ve cuma ise en bunaltıcı günler. Sıcaklık ilk kez bölgenin tamamında 30 dereceyi geçecek, yer yer 35 dereceye dayanacak.
İç Anadolu
Az bulutlu, 24 ila 26 derece, perşembeden itibaren ise termometreler ortalamayı 8-10 derece aşmaya başlayacak. Eskişehir, Ankara ve Konya arası 30 dereceyi geçecek.
Ege
Sıcaklık yarın gölgede 33, perşembe günü 35 dereceye çıkacak. Perşembe günü rüzgar daha nemli ve sıcak lodostan esmeye başlıyor. Gün ortası lodosun sert estiği saatler olsa da, havanın bunaltmasını fazla engellemeyecek. Deniz suyu sıcaklığı da 17-18 derece.
Akdeniz
Bir gün daha rüzgar kuzeyden eseceğinden kıyılarda nem çok artmayacak ama perşembe günü tüm sahillere lodos Akdeniz'in nemli havasını taşıyacak. Isı çarpmalarına dikkat! Hissedilen sıcaklık 35-37 dereceyi bulacak. Diyarbakır ise iki gün daha bulutlanabilir ve yağış alabilir.

Doğu Anadolu
Her gün sıcaklık 1-2 derece artacak ama yarın da Erzurum, Bingöl ve Van arasında kalan alan bulutlu, Ağrı, Kars ve Hakkari boyunca yağış var.
Karadeniz
Sıcaklık yarın önce 3 derece, perşembe günü 6 derece birden artacak. Termometreler Bolu ve Karabük'te 33 dereceye, Doğu Karadeniz'de 25 dereceyi gösterebilir. Gökyüzü üç gün az bulutlu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.