1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Türkiye'nin Örnek Ülke Olma İddiası YOK
Türkiye'nin Örnek Ülke Olma İddiası YOK

Türkiye'nin Örnek Ülke Olma İddiası YOK

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin ortadoğu ülkelerine model olmak, örnek olmak gibi iddialar doğru değil dedi.

A+A-
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine model olmak, örnek olmak gibi iddialar doğru değil dedi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan, Çankaya Köşkü'ndeki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
''Başkanlık sistemine ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile farklı görüşlerde olduğunuz yönünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizde bir değişiklik var mı?'' sorusu üzerine Gül, ''Türkiye'de bazı konuların serbestçe tartışılabilmesi, serbestçe konuşulabilmesinden herkesin memnun olması lazım. Önemli olan şey, bu konuların dinleyerek konuşulması, tartışılması.
 
Bunlar, memnun olunacak şeylerdir. Halkın her şeyin ne olduğunu iyice bilmesi, neticede herhangi bir konuda önemli bir karar alma noktasına gelinirse halkın, herkesin bilerek karar alması... Dolayısıyla bunlardan herhangi bir şekilde negatif bir anlam çıkarmayı doğru bulmam'' diye konuştu.
 
''Devlet Denetleme Kurulu'nun Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin raporuyla ilgili tepkileri nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Gül, ''Yayınlanan şeyleri, raporları okursanız, orada her şeyi görürsünüz'' dedi.
 
Bir başka gazetecinin, ''Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine bir model olabileceğini düşünüp düşünmediğini'' sorması üzerine ise Gül, şunları söyledi:
 
''Böyle iddialı şeyler doğru değildir. Ama bakın ki bir coğrafyada, bir bölgede herkes birbirini takip eder. Güzel olan şeylerden herkes faydalanır. Herkes birbirinin güzel şeylerini alabilir. Bunlar gayet normaldir.
 
Son yıllarda Türkiye'de köklü reformlar yapılıyor. Daha da yapılması gerekenler var. Biz kendi noksanlarımızın farkındayız ve dolayısıyla kendi inisiyatifimizle bütün bu reformları güçlü bir şekilde Türkiye'de yürütüyoruz. Tabii ki gurur duyuyorum açıkçası. Türkiye'deki demokratik standartların yükselmesi, hukuk ilkelerinin çok netlik kazanması ve Türkiye'nin daha şeffaf bir ortam haline gelmesi, neticede Türk ekonomisinin de güçlü hale gelmesinin en önemli sebeplerinden biridir.
 
Dolayısıyla Türkiye'de güzel şeyler oluyor. Bunları bölgemizdeki kardeşlerimiz takip ediyorlarsa ki muhakkak ki takip ediyorlar, bundan memnun oluruz. Ama herhangi birine model olmak, örnek olmak gibi iddialı şeyler doğru değil.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.