1. HABERLER

  2. Ankara'dan Erivan'a Protokol Çağrısı
Türkiye'den Mesut Barzani'ye DAVET

Türkiye'den Mesut Barzani'ye DAVET

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’yi Ankara'ya davet etti.

A+A-
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’yi Ankara'ya davet etti.
Erbil (Hewler)’de temaslarda bulunan Sinirlioğlu, Mesut Barzani ile Başbakan Behram Salih ve KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.
Sinirlioğlu'nun, Barzani'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu adına resmen Türkiye'ye davet ettiği öğrenildi. Görüşmede Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını da Barzani’ye ilettiği öğrenildi.
Sinirlioğlu'nun yanında getirdiği bir mektubu da Barzani'ye verdiği kaydedildi. Sinirlioğlu'nun mektupta Türkiye'nin Irak'ın güvenliğine önem verdiği ve Kürt yönetim ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekildiği belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu'nun Barzani ile görüşmesinde Kürtlerin Irak'ta önemli rol üstlendiğini, Barzani'nin liderliğinin çok önemli olduğunu söylediği kaydedildi.
Barzani ise Türkiye hükümetini takdir ettiklerini, komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurduklarını ve iki tarafın yardımlaşmasıyla bölgenin daha iyi bir noktaya taşınabileceğine inandıklarını söyledi.
Barzani, Türkiye'nin davetini memnuniyetle karşılarken ziyareti uygun bir zamanda yapmayı sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.