1. HABERLER

  2. 17. Altın Koza Ödülü 'BAL'ın OLDU
Türkiye ve Rusya Arasında VİZE KALKTI

Türkiye ve Rusya Arasında VİZE KALKTI

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in ziyareti kapsamında iki ülke arasında vizelerin kaldırılması için de anlaşma imzalandı.

A+A-
Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in ziyareti kapsamında iki ülke arasında vizelerin kaldırılması için de anlaşma imzalandı.
Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir araya geldi.
Gül ve Medvedev, Çankaya Köşkü’nde Büyük Şeref Kapısı'nın önünde basın mensuplarına poz verirken, eşleri Hayrünnisa Gül ve Svetlana Medvedeva da eşlerine katıldı. Gül ve Medvedev, el sıkışarak fotoğraf çektirdi.


Gül ile Medvedev'in baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. İki ülke arasında enerjiden turizme, ulaştırmadan ticarete pek çok konuda anlaşmaya imza atıldı.
Anlaşmalardan en önem verileni ise iki ülke arasında vizelerin kaldırılması için olandı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında vizelerin kaldırılması konusunda, ''Vizelerin kaldırılması hem Türk hem Rus halkı için çok memnuniyet vericidir. İlk faydayı da turistler görecektir. Nakliyeciler, şoförler hep göreceklerdir ama turistler için bu büyük bir avantajdır. Türkiye ile Rusya arasındaki turizme baktığımızda 3 milyon turist eğer Türkiye'ye geliyorsa onların işini her bakımdan kolaylaştırmak hem bizim hem Rusya için görevdir. O bakımdan bu anlaşmanın bugün imzalanıyor olmasından büyük bir gurur duyuyoruz'' dedi.
Medvedev, iki ülke arasında vizenin kaldırılması yolundaki anlaşmanın "tarihi bir anlaşma" olduğunu belirterek, "Her şeyden önce milyonlarca insanın hayatını kolaylaştıracak bir anlaşmadır. Tabii ki bu konuda başka faydalar da var, ancak insani bağlantısı daha önemli. 30 günlük ziyaret yapan herkes için, bizim turistlerimiz için de geçerli olacaktır" dedi.
Haberin Öncesi..

MEDVEDEV TÜRKİYE'DE
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'la da görüşecek olan Rusya Devlet Başkanı'nın 12 anlaşmaya imza atması bekleniyor.
Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, resmi ziyaret amacıyla Türkiye'ye geldi.
Eşi Svetlana Medvedeva ile Ankara'ya gelen Rusya Devlet Başkanı'nı Esenboğa Havaalanı'nda Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ankara Valisi Kemal Önal, Rusya Federasyonu'nun Türkiye Büyükelçisi Vladimir İvanovski ve diğer yetkililer karşıladı.
Konuk devlet başkanının resmi ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniliyor.
Medvedev'in ziyareti sırasında enerji anlaşmalarının yanı sıra denizcilik, hava ulaştırma ve vize muafiyeti konusunda 12 anlaşmanın imzalanması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.