1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkiye - Suriye Sınırında Fiili SAVAŞ !
Türkiye - Suriye Sınırında Fiili SAVAŞ !

Türkiye - Suriye Sınırında Fiili SAVAŞ !

İngiliz Telegraph gazetesi, Türkiye-Suriye sınırında olup bitenlere dikkat çekti.

A+A-

İngiliz Telegraph gazetesi, Türkiye-Suriye sınırında olup bitenlere dikkat çekerken “Bu fiili savaş, daha ne kadar ilan edilmemiş bir savaş olarak kalacak?” sorusunu da sordu.

Telegraph, Suriye’den ateşlenen top mermilerinin Akçakale’ye düşmesi ve devam eden karşılıklı ateşe vurgu yaptığı haber analizinde Ankara’daki Batılı diplomatlar dâhil bazı gözlemcilerin, Akçakale olayından sonra Türkiye ve Suriye’nin geri çekileceği ve durumun sessizce yatıştırılacağı yönündeki tahminlerinin gerçekleşmediğini belirtti.

Suriye’den her gün Türkiye tarafına havan mermilerinin düşmesini, Esad rejiminin muhaliflerin ülkenin sınırlarını kontrol etmesini görmezlikten gelmeyerek bombalamayı sürdüreceğinin göstergesi olarak değerlendiren gazete, “Sonraki mantıklı adım, Suriyeli komutanların, Türkiye’yi vurma riskine rağmen isyancıların elindeki topraklarına uzun menzilli bombalamaları başlatması” yorumunu da yaptı.

İngiliz gazetesi, Türkiye’de barındırılan Suriyeliler konusuna da değinirken Türkiye’nin sessizce limitsiz mülteci kabul etme politikasına son verdiğini, Kilis’teki mültecilerin çok sıkı biçimde kontrol edildiğini kaydetti. Gazete, “93 bin kayıtlı mülteci varken gerginlikler gözde görülürken, bu sayının bir kat arması halinde ne olur? Ve süresiz kalırlarsa?” sorunu da sordu.

“TÜRKİYE, İSYANCILARA ÜS VE ERZAK SAĞLAYARAK ÖRTÜLÜ SAVAŞ YÜRÜTÜYOR“

Telegraph, analizinde “Topraklarına düşen her mermi ve gelen her mülteci ile Türkiye’nin Esad rejimini devirmedeki çıkarı daha da zorlayıcı hale geliyor” görüşünü savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin topraklarına saldırılara yanıtının şimdiye kadar “ölçülü”, askeri misillemenin de “orantılı ve itidalli” olduğunu belirten gazete, “Ancak Türkiye, ÖSO isyancılarına üs ve erzak sağlayarak şimdiden Esad’a karşı örtülü bir savaş yürütüyor” diye ve analize şu ifadelerle son verdi:  “İhtilaf, sınırın öteki tarafına taşırken gündeme gelen şu: Bu fiili savaş daha ne kadar ilan edilmemiş bir savaş olarak kalacak? Sayın Annan’ın kehaneti doğrultusunda Suriye patlarken her komşu vurulma riski içinde.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.