1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 'Sosyal Medya'da PKK Operasyonu
Türkiye Sarıkamış Şehitlerine YÜRÜDÜ

Türkiye Sarıkamış Şehitleri'ne YÜRÜDÜ

Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen 90 bin asker, 98. yıldönümünde anıldı.

A+A-

Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen 90 bin asker, 98. yıldönümünde "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" etkinliği ile anıldı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Kızılçubuk köyünde toplanan ve Azerbaycan, Kırgızistan, Çeçenistan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen yaklaşık 10 bin kişi ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yürüyüşe katıldı.

Saat 10.00'da toplanan kalabalık hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derece soğuk ve yaklaşık 40 santime ulaşan karda ellerinde bayrak ve Atatürk posteri ile yürüyen katılımcılar 8 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu takip ederek Soğanlı Dağlarının zirvesine ulaştı. Zirvede şehitler için okunan duaya amin diyen katılımcılar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Katılımcılar, askeri bando eşliğinde marşlar okuyarak törenin yapıldığı Şehitlik mahallesine geldi. Kızılay alana giriş yapan Mehmetçiğe kırmızı ve beyaz karanfiller atarak karşıladı. Komutanlar, harita üzerinde Sarıkamış Harekatını anlattı.

Haberin Öncesi

'Sarıkamış Anma Etkinlikleri'ne DEVAM

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerine katılmak üzere Kars'a geldi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kars Havaalanı'nda Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ak Parti milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve partililer tarafından karşılandı. İki bakan, buradan İsmail Aytemiz Gençlik Merkezi'nin açılış törenine katılmak üzere İsmail Aytemiz Spor Salonu'na geçti. Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma programına katılmak üzere geldikleri Kars'ta gençlik merkezi ve polis merkezlerinin açılış törenlerine katıldıklarını belirterek, Kars'ta yeni bir spor kompleksi ve olimpik yüzme havuzu yapılacağı müjdesini verdi.

Gençlik merkezinin açılışının ardından Kazımpaşa Polis Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Bakan Şahin ve Kılıç, daha sonra Kars Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Vali Eyüp Tepe'den brifing alan iki bakan, daha sonra Kars Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan brifing aldı. Ak Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Bakan Şahin ve Kılıç, daha sonra Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerine katılmak üzere karayolu ile Sarıkamış'a hareket etti.

İlgili Haberler

Pedaller Sarıkamış İçin Dönüyor

Sarıkamış Şehitleri'ni anmak için İstanbul'dan yola çıkan bisikletliler, Sarıkamış'a ulaştı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul Gençlik ve Spor Kulübü'nün organize ettiği bisiklet turuna katılan bisikletliler, Sarıkamış Şehitliği önünde Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş tarafından karşılandı.

Kaymakam Ermiş, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit düşen 90 bin askeri bu yıl 98. kez andıklarını ifade ederek, Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda kişinin şehitleri anmak için Sarıkamış'a geldiğini söyledi.

Mevlit Okutuldu

Kars'ta "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma etkinlikleri kapsamında Sarıkamış ilçesinde mevlit okutuldu.

Kazım Karabekir Camisi'nde düzenlenen programda vaaz veren Diyanet İşleri Başkanlığı İrşad Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Dursun Aygün, İslam dininin vatan sevgisini ve vatan savunmasını görev saydığını söyledi.

Aygün'ün konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu ilahi dinletisi sunarken, müezzinler tarafında da bir süre Kur'an-ı Kerim okudu.

Mevlite, Kars Valisi Eyüp Tepe, Ak Parti milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile vatandaşlat katıldı.

Program sonunda vatandaşlara, Sarıkamış Girişimci Kadınlar Derneği tarafından aşure dağıtıldı.

Mevlitin ardından vatandaşlar meşalelerle, Şehitler Mahallesi'nde bulunan Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne gelerek bir süre dua okudu ve ellerindeki meşaleleri anıta bıraktı.

Meşaleli Yürüyüş

Binlerce kişi, Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin asker anısına meşaleler yakarak yürüyüş yaptı.

Sarıkamış Herakatı'nda Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin askerin anısına düzenlenen meşaleli yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Tekbirler eşliğinde Şehitler Mahallesi'nde bulunan Kazım Karabekir Camisi önünden kortej eşliğinde başlayan yürüyüş, yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Şehitler Anıtı önünde son buldu. Şehitler Anıtı önüne kadar ellerinde meşalelerle yürüyen kalabalık, burada şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra Sarıkamış Şehitleri için dualar edildi. Meşalelerin Şehitlik Anıtı önüne bırakılmasıyla program sona erdi.

..... Rus Kamerasından Sarıkamış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.