1. HABERLER

  2. Türkiye ile Uzanlar KARŞI KARŞIYA
Türkiye ile Uzanlar KARŞI KARŞIYA

Türkiye ile Uzanlar KARŞI KARŞIYA

Uzanlar'ın Türkiye'den yaklaşık 21 milyar dolar tazminat talep ettiği uluslararası dava başladı.

A+A-
Uzanlar’ın Türkiye'den yaklaşık 21 milyar dolar tazminat talep ettiği uluslararası dava başladı. İlk duruşmada, 6.5 yıldır kırmızı bültenle aranan Hakan Uzan ifade verdi.
2006 yılından bu yana devam eden ve artık karar aşamasına gelinen, Uzanlar’ın Türkiye'ye karşı tazminat istemiyle açtığı ‘Libananco’ davasında, ilk gün geride kaldı.
Paris'teki Tahkim Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada dinlenen Hakan Uzan, binadan açıklama yapmadan ayrıldı. 6.5 yıldır kırmızı bültenle aranan Uzan, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin çıkardığı 8 günlük seyahat belgesi sayesinde ifade verirken, duruşmada Enerji Bakanlığı’ndan bir heyet de hazır bulundu.
Bakanlık, Uzanlar’ın, hisselerinin yüzde 60'ının Rum Kesimi merkezli Libananco şirketinde olduğunu savunduğu Çukurova ve Kepez elektrik şirketlerinin imtiyaz sözleşmelerini iptal etmişti.
Uzanlar, varlıkların iadesini ya da faiziyle 21.5 milyar dolar tazminat talep ederken, Türkiye ise, Libananco'nun tabela şirket olduğunu kanıtlam iddia ediyor.
Yarınki duruşmada şirketin ortağı Ali Cenk Türkkan, perşembe günüyse Fransa'dan sığınma talebinde bulunan Cem Uzan ifade verecek.
Enerji Bakanı Taner Yıldız, davayı kazanacaklarından emin olduklarını söylemiş ve kırmızı bültenle aranan Hakan Uzan'ın mahkemede ifade vermesini de, “Bizden de 15-16 kişilik bir ekip var. Kimlerin katılacağı konusunda bir şerhimiz yok. İfade vermek isteyenler konusunda bir kısıtlamamız olamaz” demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.