1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ordu’da Şimşekli Gece
Türk: Zamanı Gelince AÇIKLAYACAĞIZ

Türk: Zamanı Gelince AÇIKLAYACAĞIZ

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı, Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'ün PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesi hakkında kısa bir açıklama yaptı.

A+A-

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevi'nde görüşen DTK Eşbaşkanı, Mardin Milletvekili Ahmet Türk, "hassas süreçlerden geçildiğini" söyledi, ne zaman açıklama yapılacağına dair ise kesin bilgi vermedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı, Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'ün PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesi hakkında kısa bir açıklama yaptı.

Bu aşamada geniş bir açıklama yapmayı düşünmediğini belirten Türk, "Bildiğiniz gibi yıllardır kanayan bir yara var. Tabii hepimizin sorumluluğu kanayan yarayı durdurmak, bu yarayı durdurmak. Bu konuda katkı sunmak, çaba göstermektir. Herkesten böyle bir duruşu bekliyoruz. Aynı zamanda basına da söylüyorum hassas süreçlerden geçiyoruz. İnşallah olumlu bir noktaya varır" dedi.

Ahmet Türk, Diyarbakır Havaalanı'ndaki gazetecilerin İmralı ile görüşmelerin devam edip etmeyeceği yönündeki sorusu üzerine, "Bu konuda açıklama yapmak istemiyorum" dedi. Türk, Öcalan'la yapılan görüşmeye ilişkin detaylı açıklama yapılıp yapılmayacağı sorunu da "Zamanı gelince görüşmeyle ilgili açıklama yapılacak" yanıtını verdi.

Sabah saatlerinde DTK Eş Genel Başkanı, Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk ile Diyarbakır'a giderek BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen Türk, tekrar Ankara'ya döndü.

Tuncel: "Görüşmeler önemli"

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de İmralı görüşmesiyle ilgili olarak "Bu görüşmelerin bir müzakereye dönüşmesi, Kürt sorununun çözümüne vesile olması önemli. Bu olumlu havanın somut bir müzakereye dönüşmesini umuyoruz" diye konuştu.

Bu konuda BDP eş başkanlarının kısa süre içerisinde açıklama yapacağını söyleyen Tuncel, şöyle devam etti:

"Bu açıklamayı beklememiz gerekiyor. Belki şunu söyleyebiliriz. Bu görüşmeler önemli. Bu görüşmelerin bir müzakereye dönüşmesi, Kürt sorununun çözümüne vesile olması önemli. Türkiye halklarının beklediği şey bu. Bizim beklediğimiz şey bu. Bu ülkede 30 yıldır yeterince savaş gördük. Türkiye çözümsüzlük konusunda yeterince deneyime sahip. Çözüm yolunda bu önemli bir adım olur umarım."

Tuncel, "Çözüme daha yakın olduğumuzu söyleyebilir miyiz?" sorusuna ise "Öyle bir hava esiyor. Ancak Türkiye'de umutlarımız çok kırıldı. Türkiye'nin ihtiyacı bu. Türkiye'de ve Ortadoğu'da barış bizim temel stratejimiz. Umarım 2013 yılı Ortadoğu halkları için barış yılı olacak" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.