1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avustralya Yeni Yıla Girdi
Türk Uçaklarıda Libyayı BOMBALASIN

Türk Uçaklarıda Libya'yı BOMBALASIN

ABD, Türk savaş uçaklarının Kaddafi hedeflerine yapılan saldırılara katılmasını istedi.

A+A-

ABD, Türk savaş uçaklarının Kaddafi hedeflerine yapılan saldırılara katılmasını istedi. Ankara ise olumsuz yanıt verdi.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Türkiye'nin Libya'da Kaddafi güçlerine karşı yapılan hava bombardımanına katılmasını istedi.

Brüksel'deki NATO merkezinde yapılan toplantıda söz alan ABD Savunma Bakanı Gates, Libya'daki bombardımana katılmayan Türkiye, Hollanda, İspanya, Almanya ve Polonya'yı eleştirdi.

Gates'in Türk uçaklarının Libya'yı bombalamaya katılma talebine Türk hükümeti cevap verdi. Verilen yanıtta, Türk uçaklarının Libya operasyonuna Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen tezkerenin verdiği yetkiyle katıldığı belirtildi. Tezkerede Türk savaş uçaklarının yetki ve görevlerinin de sınırlandırıldığını ve bu yetkilerin AWACS ve yakıt ikmal uçaklarının korunması ve Libya'daki uçuş yasağının güvenliği olduğunu da hatırlatıldı.

Ayrıca Türk hükümeti tarafından değerlendirilmesinin de mümkün olmadığı, Türkiye'nin seçim arifesinde olduğu için meclisinin kapalı olduğunu dile getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.