1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış'ta ‘Tarihi Bina’da Yangın
Türk Eğitim - Sen Şubesinden TEPKİ

Türk Eğitim - Sen Şubesinden TEPKİ

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Başkanı Fahrettin Şimşekler Kars'ın Selim İlçesi'nde cereyan eden Lise baskınını kınayan bir açıklama yaptı.

A+A-

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Başkanı Fahrettin Şimşekler Kars’ın Selim İlçesi’nde cereyan eden Lise baskınını kınayan bir açıklama yaptı.
Şimşekler açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Eğitim-Öğretim yılı başında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdığımız “Öğretmenlerin Sorunları ve Buna Karşı Alınması Gereken Tedbirler “konusundaki yazımızın sonuçsuz kaldığını görmekteyiz.

Baharın gelmesi, havaların ısınmasıyla yine okullarda öğretmenlere karşı sözlü tacizler ve fiili saldırılar başlamıştır. Biz Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi olarak daha vahim olaylar olmadan biran önce gerekli tedbirlerin alınmasını, öğretmenlerin huzur içerisinde görevlerini yerine getirmeleri için yeterli güvenlik önlemlerinin alınmasını ve okul polisliği uygulamasının ilçelerde de yapılmasını istiyoruz.
Maalesef 28 Nisan 2011 Perşembe günü Selim Lisesi’nde meydana gelen okul baskını ve öğretmen ve idarecilerin darp edilmesi ile sonuçlanmıştır. Öğrencilere eğitim öğretim vermekten başka hiçbir düşünceleri olmayan öğretmenlere yapılan bu menfur saldırıyı Türk Eğitim-Sen camiası olarak nefretle kınıyoruz. Her ne kadar saldırganlardan üçü gözaltına alınmış olsalar da öğretmenlerin bu tür saldırılara maruz kalmaları hoş olmayan olaylardır.
Eğer çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını ve dolayısıyla iyi bir geleceğe sahip Türkiye istiyorsak herkes üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmelidir. Bu konuda en büyük görev öğrenci velilerine düşmektedir.
Selim küçük bir ilçedir. Her şey insanların gözleri önünde cereyan etmekte, ne olup bittiği gözlenmektedir. Bu yüzden velilere sesleniyoruz:
Çocuklarınıza sahip çıkın. Dişinizden tırnağınızdan kesip yetiştirdiğiniz , canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarınızın birilerinin kötü emellerine alet olmasını engelleyin.Onları takip edin.Öğretmenlerle okul idaresiyle diyaloga geçin.İstikballerinin kararmasına engel olun.Bu sizin elinizde.Testi kırılmadan önleminizi alın.
Velilerimizden sonra en büyük görev de Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza, İl Milli Eğitim Müdürü’ne ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne düşmektedir. Milli Eğitim camiası olarak öğretmenlere sahip çıkılmalı, bir kez daha böyle olaylar olmaması için önlemler alınmalıdır.Aksi takdirde öğretmenlerin motivasyonu bozulacak, bu da eğitim-öğretime olumsuz yansıyacak, bunun cezasını da öğrenciler, veliler, eğitim camiası ve Kars halkı çekecektir.
Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi; “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Sözüne istinaden nesillerimizin ve Türkiye’mizin geleceğini karartmayalım.
Türk Eğitim-Sen eğitim çalışanlarına yapılacak tüm haksız uygulamalar ve kalkışmaların karşısında olacağımızı Tüm Kars Halkının ve eğitim çalışanlarının bilmesini isteriz.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.