1. HABERLER

  2. Vergi İadesi Geri mi Geliyor?
Tunceli'de Kürtçe ve Zazaca EĞİTİM

Tunceli'de Kürtçe ve Zazaca EĞİTİM

Tunceli Üniversitesi önlisans ve lisans öğrencilerine seçmeli Kürtçe, Zazaca ve Anadolu Sevgi Felsefesi derslerinin verilmeye başlandı.

A+A-
Tunceli Üniversitesi önlisans ve lisans öğrencilerine seçmeli Kürtçe, Zazaca ve Anadolu Sevgi Felsefesi derslerinin verilmeye başlandı.
Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, önlisans ve lisans öğrencilerine seçmeli Kürtçe, Zazaca ve Anadolu Sevgi Felsefesi derslerinin verilmeye başlandığını belirtti.
AÇILIMIN İLK SOMUT ADIMI
Prof. Dr. Boztuğ, Tunceli Üniversitesi Senatosunca alınan kararla 2009-2010 akademik yılının bahar döneminde, üniversite öğrencilerine yönelik haftada bir saat seçmeli Kürtçe, Zazaca ve Anadolu Sevgi Felsefesi derslerinin verilmeye başlandığını söyledi.
Üniversitenin önlisans ve lisans bölümlerindeki tüm öğrencilerin seçmeli bu dersleri alabildiğini ifade eden Boztuğ, şunları kaydetti:
"Bu kapsamda 600 öğrenci Kürtçe, 400 öğrencimiz de haftada bir saat Zazaca eğitim alıyor. Kürtçe dersini anadili Kürtçe olan İngilizce okutmanımız, Zazaca dersini ise anadili Zazaca olan emekli Türkçe öğretmeni veriyor. Bu eğitimi alan öğrencilerimiz anadillerini okuyup yazmayı öğrendikleri için son derece mutlu. Ayrıca medeniyetler beşiği Anadolu'nun yetiştirdiği, Anadolu'ya sevgi ve hoşgörü felsefeleriyle can veren erenlerin anlatıldığı Anadolu Sevgi Felsefesi dersimizi ise 400 öğrencimiz seçmeli olarak kabul etti. Bu dersleri de ben veriyorum."
Mardin Artuklu Üniversitesinde Yaşayan Diller Enstitüsünce sadece yüksek lisans öğrencilerine yönelik Kürtçe eğitim verildiğini belirten Prof. Dr. Boztuğ, "Tunceli Üniversitesi demokratik açılıma destek veren tek üniversite. Bu nedenle üniversitede eğitim gören tüm önlisans ve lisans öğrencilerine Kürtçe ve Zazaca'yı seçmeli ders olarak öğreten de tek üniversite" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.