1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TSK'nın Yeni Komuta KADEMESİ
TSKnın Yeni Komuta KADEMESİ

TSK'nın Yeni Komuta KADEMESİ

Üç gün süren YAŞ'nın aldığı kararlar açıklandı.

A+A-

Üç gün süren YAŞ'nın aldığı kararlar açıklandı. Orgeneral Necdet Özel Genel Kurmay Başkanlığı'na resmen atandı. Balyoz davasından yargılanan subayların görev süresi bir yıl uzatıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen ve Genelkurmay Karargâhı'nda yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı.

Terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemlerinin ele alındığı üç günlük toplantıdan çıkan kararlar şöyle:

Emekliliğini isteyen Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in yerine Necdet Özel asaleten atandı. Jandarma Genel Komutanı olan Necdet Özel, Işık Koşaner'in ayrılması sonrasında önce Kara Kuvvetleri'ne ardından da Genelkurmay Başkanlığı'na vekaleten atanmıştı.

Orgeneral Necdet Özel’in boşalttığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu getirildi.

Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten atandı. Gelecek yıl emekli olacak Erten bir yıl süreyle bu görevi yapabilecek.

Jandarma Genel Komutanlığı'na Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu atandı. Bu görev için Servet Yörük'ün ismi öne çıkıyordu. Ancak Yörük'ün bir yıllık orgererallik tecrübesi olması nedeniyle göreve Bekir Kalyoncu getirildi. Kalyoncu iki yıldır orgeneral.

Kalyoncu'nun Genelkurmay Başkanlığı yolu da açık bulunuyor. İki yıl sonra Kalyoncu en kıdemli orgeneral olacağı için Kara Kuvvetleri'ne, oradan da Genelkurmay Başkanlığı'na atanabilecek.

Balyoz davasından yargılanan subayların görev süresi bir yıl uzatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.