TSK Disiplin Kanunu Kabul EDİLDİ

TSK 'Disiplin Kanunu' Kabul EDİLDİ

Meclis'te yapılan görüşmenin ardından, TSK Disiplin Kanunu Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

A+A-

Meclis'te yapılan görüşmenin ardından, TSK Disiplin Kanunu Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

TSK Disiplin Kanunu Tasarısı, Meclis Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerin ardından kabul edildi.

Kanuna göre, “aşırı derecede borçlanma ve borçlarını ödeyememe”, “ahlaki zayıflık”, “ideolojik veya siyasi amaçlı faaliyetlere karışmak”, “iffetsiz kimseyle evlenmek veya yaşamak”, “gayri tabii mukarenette bulunmak”, TSK'den ayırma sebebi sayılacak.

Yeni kanunla birlikte, DİSKO diye tabir edilen oda hapsi cezası, tek istisna haricinde, barış zamanında kaldırılıyor. Bu cezanın barış zamanında verilmesine yönelik tek istisna, karasuları dışında bulunan gemilerde işlenen disiplinsizlik halleri olarak belirlendi.

TSK Disiplin Kanunu'nda ayrıca bedelli askerlik hizmetiyle ilgili bir düzenleme de bulunuyor. Kanuna göre, bedelli askerlikte belirlenen bedelin yarısını ödeyerek başvurusu kabul edilenlerden ikinci taksit için öngörülen 6 aylık süreyi geçirenler veya ilk taksitini geri alanlar ile şartları taşıdığı halde 15 Haziran 2012 tarihine kadar başvuruda bulunmayanlara, bedelli askerlik için yeni bir hak tanınacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.