1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Trabzon'daki Kürt İşçiler KOVULDU
Trabzondaki Kürt İşçiler KOVULDU

Trabzon'daki Kürt İşçiler KOVULDU

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesinde yapılmakta olan öğrenci yurdu inşaatında çalışan Kürt işçilerle Karadenizli işçiler arasında kavga çıktı.

A+A-

Trabzon Beşikdüzü'de Kürt ve Karadenizli olan inşaat işçileri arasında çıkan kavgada sekiz kişi yaralandı. 5'i Kürt 8 işçinin yaralandığı kavga sonunda yedi Kürt tutuklandı. Kürt işçilerin işlerine son verildi.

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesinde yapılmakta olan öğrenci yurdu inşaatında çalışan Kürt işçilerle Karadenizli işçiler arasında kavga çıktı. Küfürden çıktığı iddia edilen kavga sonunda yedi Kürt işçisinin tutuklandığı ifade ediliyor.

Kavgaya 11 kişinin karıştığı, beşi Kürt olmak üzere sekiz işçinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtiliyor.

GERGİNLİĞİ "KÜRDÜN İŞİNE SON VEREREK" AZALMAK...

Trabzon ve bölgesinde yayın yapan Taka gazetesi, haberi "Tehlikeli Gerginlik" bağlığıyla ve "Kavga sonrası olay yerine gelen emniyet güçleri kavgaya karıştığı tespit edilen doğu kökenli işçilerden 7 kişiyi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaşanan üzücü olayın ardından gerginliğin azalması amacıyla doğu kökenli işçilerin işlerine son verildi" metniyle okuyucularına sundu.

Yaralı sekiz kişiden durumu ağır olan Trabzonlu işçi Olcay Furuncu Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Diğer yaralılarsa ayakta tedavi edildi.

GÜNEBAKIŞ, KARS'TAKİ SİTELERİ SUÇLUYOR

Karadeniz Günebakış gazetesi ise, "Küfür kavgası" başlığıyla yer verdiği haberinde, kavgaya Kağızman'dan bölgeye gelen işçilerin Karadenizli işçilere küfretmeleri üzerine çıktığının iddia edildiğini yazdı. Gazete, kavganın Kars'ta yayın yapan internet sitelerinde "bölücü yayınlarla manüple edildiğini" ileri sürdü.

Haberde, Kars'ta yayın yapan İnternet sitelerinin "Trabzon'da Kürt işçilere saldırı" gibi başlıklarla vermeleri ve tutuklanan işçilerin tamamının Kürt kökenli olmasını belirtmeleri "bölücü yayın" olarak yansıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
5 Yorum