1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Dünya Saati” Etkinliğine Odunpazarı’ndan Destek
Törenler İçin Komite TOPLANTISI

Törenler İçin 'Komite' TOPLANTISI

Sarıkamış Şehitleri ve Tören Alanları Altyapı Düzenleme ve Takip Komitesi, Kars Valisi Eyüp Tepe başkanlığında toplandı.

A+A-

Sarıkamış Şehitleri ve Tören Alanları Altyapı Düzenleme ve Takip Komitesi, Kars Valisi Eyüp Tepe başkanlığında toplandı.

Sarıkamış Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Eyüp Tepe, Sarıkamış ilçesinde icra edilen Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinliklerinin, bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili iş ve işlemlerin daha düzenli ve koordineli gerçekleştirilmesi için bu komitenin kurulduğunu, bu yüzden sık sık toplantılar yapılacağını söyledi. Sarıkamış Şehitleri'nin, daha geniş ve kapsamlı anılması için büyük projelerin hayata geçeceğini belirten Tepe, şunları kaydetti:

"Sarıkamış yürüyüş yolu, Anıt projeleri, aslında bilhassa bütün Sarıkamış'ın masaya yatırılarak şehitlerimize, ecdadımıza yakışır bir şekle büründürülmesi projesi kapsamında her bakanlığımızın muhteşem bir gayreti var. Hatta kurumları geçtik, Kocaeli Belediyesi'nin bile bu manada, 'biz nasıl destek olabiliriz' şeklinde bir talebi var. Ama önemli olan maksimum faydayı minimum devlet kaynağı kullanarak ve bir yandan da tabi ecdadımıza yakışır bir eseri ortaya çıkarmaktır. Bu eser deyince komple Sarıkamış'ı kastediyoruz. Ümit ederiz ki bütün bunları Sarıkamış Şehitleri'nin 100. yıl anma etkinliklerine yetiştirebiliriz. Bu konuda emeği geçen bakanlıklar, genel müdürlükler ve kurum temsilcilerine şimdiden teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından, yapılacak olan anıt projeleri, simülasyon merkezi, müzeler ve yürüyüş parkuru hakkında değerlendirmeye geçildi. Toplantıya; Kars Valisi Eyüp Tepe, Vali Yardımcısı Karahan Taştan, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Kars ve Sarıkamış'tan kurum amirleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.