1. HABERLER

  2. Bülent İnal'la Bu Kalp Seni Unutur mu?
TKK’den Çiftçiye Ödeme KOLAYLIĞI

TKK’den Çiftçiye Ödeme KOLAYLIĞI

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu 25 Mayıs 2010 tarihinde aldığı kararla ülke genelinde 98 bin 314 çiftçinin borcu için yeni bir ödeme kolaylığı sağladı.

A+A-
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu 25 Mayıs 2010 tarihinde aldığı kararla ülke genelinde 98 bin 314 çiftçinin borcu için yeni bir ödeme kolaylığı sağladı.
Tarım Kredi Kooperatifi Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, borçlarını ödeyebilmeleri için bugüne kadar birçok kolaylık sağlanmasına rağmen borçlarını ödemeyerek icra takibine düşen çiftçiler için yeni bir ödeme kolaylığı geldiğini ve borçların faizlerinde indirim yapılarak 01 Haziran.2010 tarihinden itibaren yeni bir ödeme dönemine girdiklerini belirtti.
Ömer Efe, kanuni takip hesaplamalarında kayıtlı olan alacaklıkların defaten ya da taksitlendirme ile borçlarını ödeyebileceklerini söyledi.
Efe, “Bu borcu sağlamak amacıyla bölge birliğimizin faaliyet alanı içerisinde ki Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerine bağlı Kooperatiflerde toplam 5. 321 ortağımızın 39 Milyon TL tutarında, Erzurum ilinde ise toplam 1. 453 ortağımızın 14 Milyon 600 Bin TL borcunu yeniden yapılandıracağız.” şeklinde konuştu.
YAPILANDIRMA NASIL OLACAK?
01 Haziran 2010 itibari ile kanuni takipte borcu olan ve kooperatife müracaat eden ortaklar, borçlarına; vade tarihinden yapılandırma tarihine kadar temerrüt faizi oranı yerine normal faiz oranı üzerinden basit usulde faiz hesaplanacaktır. Bu şekilde yeniden yapılandırılan borçlardan kredinin alınış tarihine göre yüzde 80’e varan oranlarda indirim sağlanmış olacak.
Ortaklar 01 Haziran 2010- 30 Eylül 2010 tarihleri arasında ortağı bulundukları Tarım Kredi Kooperatiflerine bu suretle yeni borçlarını ödeyebilecekleri gibi yeni borcun asgari yüzde 30’unu peşin ödeyerek kalanını 2 yılda 2 eşit taksit halinde ödeyebileceklerdir. Bu süre zarfında herhangi bir icra işlemi uygulanmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.