TKDKde Proje Kabulleri BAŞLADI

TKDK'de Proje Kabulleri BAŞLADI

TKDK Kars İl Koordinatörlüğü 11 Haziran 2012'dan itibaren proje başvuru kabulüne başladı. Proje kabulü için son başvuru tarihi 9 Temmuz 2012 olarak belirlendi.

A+A-

TKDK Kars İl Koordinatörlüğü 11 Haziran 2012’dan itibaren proje başvuru kabulüne başladı. Proje kabulü için son başvuru tarihi 9 Temmuz 2012 olarak belirlendi.

CHA'nın haberine göre, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında yatırım yapmak isteyenlere tabelalarına varıncaya kadar her türlü desteği verdiklerini söyledi.

TKDK İl Koordinatörü Bozkurt, şu bilgileri verdi: "Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) Fonları, öncelik eksenlerine yönelik olarak kullandırılacaktır. Öncelik ekseni 1 olan alanlar: Ortak tarım politikası ve gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı ile ilgili alanlara ilişkin topluluk standartlarının uygulanması ve tarım sektörünün sürdürülebilir adaptasyonu. Öncelik ekseni 2 olan alanlar: Tarım-çevre tedbirlerinin ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanması için hazırlık niteliğinde faaliyetler. Öncelik ekseni 3 olan olanlar: Kırsal ekonominin gelişimini destekleyerek, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınması."

PROGRAMIN DESTEK BÜTÇESİ 124 MİLYON

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak Mali desteğin kaynağının Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş-finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu olduğunu bir kez daha belirten Bozkurt, "Bu destek kamu katkısı olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır." dedi. Bozkurt, bu fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini bir daha böyle bir fırsatın oluşmayabileceğini de vurgulayarak, desteklenecek tedbirlerin ve destek bütçesi ile bu başvuru çağrı ilanı kapsamında, alt tedbirler ve alt tedbir bazında dağıtılacak toplam destek bütçesinin 124 milyon 430 bin 542 euro olduğunu kaydetti.

BAŞVURU TARİHLERİ VE YATIRIM SÜRELERİ

Başvurular 11 Haziran saat 09.00'dan itibaren, ilgili alt tedbirin destekleneceği ve yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK il koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlayacak. Başvuruların son teslim tarihi 9 Temmuz saat 21.00. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular ise kabul edilemeyecek.

Altıncı başvuru çağrı ilanı kapsamında hazırlanacak başvuruların toplam yatırım süresinin 10 ayı geçmemesi gerektiği, eğer yatırım birden fazla taksit içeriyor ise tüm taksitlere ait ödeme talebi paketlerinin 2013 yılı içerisinde ve son taksite ait ödeme talebi paketinin en geç 30 Eylül 2013 tarihinde İl Koordinatörlüğüne teslim edilecek şekilde planlama yapılması gerektiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.