1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Posof'ta Kar Yağışı Etkili OLUYOR
TKDKdan 4 Yeni Projeye Hibe DESTEĞİ

TKDK'dan 4 Yeni Projeye Hibe DESTEĞİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü 4 yeni projeye destek verecek.

A+A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) Kars İl Koordinatörlüğü 4 yeni projeye destek verecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun ( TKDK ) 5. Çağrı döneminde Kars İl Koordinatörlüğü'ne sunulan 4 proje daha sözleşme imzalamaya hak kazandı. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 2.6 milyon TL olup, bu tutarın 1.6 milyon TL’si karşılıksız olarak hibe edecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, şu bilgileri verdi:

DİGOR'DA AB STANDARTLARINDA 300 BAŞLIK SÜT KEÇİSİ İŞLETMESİ KURULUYOR

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun “Süt Üreten Tarımsal işletmelere yatırım” destekleme başlığı altında sözleşme imzalayacak olan proje sahibi Ana İnşaat Taahüt San. ve Tic. Ltd. Şti. Digor’da 300 Başlık Saanen Keçisi İşletmesi kuracak, inşaat ve makine ekipman alımında hibelerden yararlanacak ve yapacağı 2.1 milyon TL yatırımın TKDK tarafından karşılıksız olarak desteklenecek tutarı 1.3 milyon TL dır. Saanen keçileri yüksek doğum oranları ve yüksek süt verimleri ile bilinmektedirler.

Aynı yatırım başlığından sözleşme imzalamaya hak kazanan diğer bir başvuru sahibi Nihat Demirden, Kağızman’da yapacağı yatırımda, 100 başlık işletmesi için proje kapsamında TKDK dan talep ettiği otomatik gübre sıyırıcısı, süt akış ölçüm cihazı, süt sağım sistemi, mastit dedektörü, köpük üretim jeneratörü vb bir çok makine ve ekipmanlar sayesinde AB standartlarında işletmeye kavuşacak ve daha bol ve daha kaliteli süt üretecek. Faydalanıcı, 400 bin TL bütçeli yatırımın 230 bin TL sini hibe olarak alacak.

GEZGİNCİ ARICILAR ARTIK KARAVANLARDA
Kağızman’da faaliyete geçecek olan Meryem İNCESU’ ya ait proje TKDK nın uygulamakta olduğu IPARD programı kapsamında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi” başlığından yararlanacak. Arıcılık alanındaki proje, Kovan, Karavan, bal ısıtma tankı Makine ekipman alımlarında hibelerden yararlanacak ve Bal, polen ve propolis üretimi yapılacak. Proje bütçesi 87 bin TL olup yatırımın, 40 bin TL tutarı TKDK tarafından karşılıksız olarak desteklenecek.

Nefise Ertaş Başkutlu’ya ait Arıcılık ile ilgili diğer proje kapsamında yapılacak yatırımda, Kovan, Karavan, Makine ekipman alımlarında hibelerden yararlanılacak ve yapılacak olan 84 bin TL’lik yatırımın, TKDK tarafından karşılıksız olarak 41 bin TL’lik tutarı desteklenecek.

2012 yılı içerisinde yatırımların tamamlanmasını müteakip projelerin ödemeleri gerçekleştirilecektir. Uygulaması daha önceki dönemlerde başlayan projelerle birlikte; 2012 yılında İlimizde uygulanacak olan toplam 15 milyon TL tutarındaki 10 projeye 8.2 milyon TL tutarında AB fonlarından destek sağlanacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.