TKDK İlk Proje Sözleşmesini İMZALADI

TKDK İlk Proje Sözleşmesini İMZALADI

TKDK Kars İl Koordinatörlüğü 3. çağrı dönemi içerisinde proje başvurusu yapmış olan Fatih Aslan'ın projesinin sözleşmesini imzaladı.

A+A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü proje başvuru kabulüne başladı.

KHA'nın haberinde göre, TKDK Kars İl Koordinatörlüğü 3. çağrı dönemi içerisinde proje başvurusu yapmış olan Fatih Aslan’ın projesinin sözleşmesini imzaladı.

Proje hakkında bilgi veren TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, bu yatırımla Fatih Aslan’ın Ankara’dan gelerek memleketi Kars’a Avrupa Birliği (AB) standartlarında 100 başlıklı süt ineği için ahır yapacağını ve yatırım tutarının ise 2 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Proje ile bölge ekonomisine ivme kazandırılacağını da vurgulayan Bozkurt, "Bu yatırım aynı zamanda bu tedbirle ilgili olarak aldığımız ilk başvuru çağrısının neticesidir. Bu yatırımlarla artık Kars’ta kaliteli süt üretilecek dolayısı ile kaliteli süt tüketilecek bölge havyacılık bölgesi, daha önceden alışıla gelmiş yöntemlerle yapılan hayvancılık artık bundan sonra yapılamayacaktır. İşletmeler, hayvan refahına uygun, Avrupa Birliği standartlarında, gayet modern ve günlük ortalama 2 ton süt üretebilecek kapasitede olacaktır.” dedi.

Kars’tan yaklaşık 7 yıl önce Ankara’ya göç eden Fatih Aslan, “Bölgemize memleketimize yatırımı düşündüğümüzde ilk aklımıza gelen hayvancılık oldu. Bu bağlamda, profesyonel yatırımların olmadığını biliyorduk sağ olsunlar TKDK çalışanları bu konuda bizlere çok yardımcı oldular. Bizim düşüncemizde sadece bu projeye bağlı kalmayıp ürettiğimiz sütü de işlemeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

TKDK’DA BUGÜN YAPAR YARIN KAPATIRIZ ANLAYIŞINA YER YOK
TKDK yatırımcının, kendi arazisi üzerine 100 başlıklı bir süt işletme tesisi kurmak istemesinde yüzde 60’a varan hibe desteği sağlıyor. Aynı zaman da TKDK’ya sunulan projeler il koordinatörlüğüne ulaştıktan sonra 7 ay içerisinde neticelenebiliyor lakin il koordinatörlükleri yatırımcıya zaman kaybı yaşatmamak için hızlı çalışarak bu süreyi 4 aya kadar indirebiliyor.

TKDK proje sahiplerinin ödemelerini ise faturalar merkeze ulaştıktan sonra 3 aylık zaman zarfında hesaplara yapıyor. Diğer taraftan TKDK’ya sunulan projeler ileriki zamanlarda çeşitlendirile biliyor. Yatırımların zorunlu yanı ise 5 sene içerisinde TKDK işletmeyi izliyor ve işletmenin en az 5 sene çalışmasını takip ediyor. Bugün yapar yarın kapatırız anlayışına TKDK’ da yer yok deniliyor...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.