1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Uyuşturucu Operasyonu
Tepe, Digorda İncelemelerde BULUNDU

Tepe, Digor'da İncelemelerde BULUNDU

Kars Valisi Eyüp Tepe, Digor ilçesinde incelemelerde bulundu.

A+A-

Kars Valisi Eyüp Tepe, Digor ilçesinde incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 3 ay önce Kars’ta vali olarak göreve başlayan Tepe, Susuz, Arpaçay, Akyaka ve Sarıkamış ilçelerinin ardından bu kez de, sırasıyla Digor’da Yatılı Bölge Okulu, Kaymakamlık, Emniyet Amirliği, Jandarma ile birlikte BDP’li Belediye Başkanı Muzaffer Kutay’ı makamında ziyaret etti.

Vali Tepe, beraberinde, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar, Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yılmaz Karadağ, Tarım İl Müdürü Özcan Yıldırım, Mili Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ile birlikte ilk olarak Digor Türk Telekom Yatılı Bölge Okulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Daha sonra Digor Kaymakamlığı’na geçen Vali Tepe, makamında Kaymakam Nevzat Karkacı’dan ilçe hakkında brifing aldı. Tepe, daha sonra sırasıyla Digor Belediyesi, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Tepe, ayrıca ilçe merkezinde bazı esnafları da ziyaret ederek vatandaşlarla da sohbet etti.

İLÇELERİN ARDINDAN SIRA KÖYLERDE

Tepe, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaretinin sonunda ise gazetecilere gezi ve incelemeleri hakkında açıklama yaptı.

İlçe ziyaretlerinin ardından gruplar halinde köyleri de tek tek ziyaret edeceğini belirten Tepe, “İlçe ziyaretlerimiz devam ediyor. Bu günde Digor ilçemizdeyiz. İlçe ziyaretlerimizde ki asıl amacımız, ilçelerimiz, yerinde ziyaret ederek, kurum ve birimlerimizi tanımak, halkımızla da iki kelime de olsa hasbi hal etmektir. Bu ziyaretleri, çok yararlı görüyorum. Mümkün olduğu kadar da programlarıma ilçe ziyaretlerini katmaya çalışıyorum. İlçelerimizden sonra da guruplar halinde köylerimizi de ziyaret edeceğiz. Böylece Karsımızı genel anlamda altı ay içersinde her yönüyle tanımış olacağız. Bu tanıma ve tanışma sürecini tamamladıktan sonrada planlama ve programlarımıza devam edeceğiz.” Dedi.

DİGOR, ASAYİŞİ EN DÜZGÜN İLÇE
Vali Tepe, Kars’ın Türkiye’nin en huzurlu illerinden bir olduğunu hatırlatan gazetecilere, “Digor daha huzurluymuş. Şu anda Emniyet Amirliği’ndeyiz. Aldığım rakamlara göre Digor, asayişi düzgün bir ilçemiz. Şu anda olduğu gibi uzun zamandan beri nezaretimizde bir tane bile misafirimiz yokmuş. Bunlar çok güzel rakamlar. İnşallah darısı, tüm Türkiye’mizin diğer il ve ilçelerine. Digor ilçemizi asayiş yönünden düzgün gördük. Bu nedenle, önce Digor halkımızı ve daha sonra da emniyet mensuplarımızı kutluyor ve onlara teşekkür ediyorum.” Şeklinde cevap verdi.

VALİ TEPE, BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİLİ DİGOR BELEDİYE BAŞKANI MUZAFFER KUTAY’I DA MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
Vali Tepe, ziyaretleri sırasında Digor Belediye Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Vali Tepe ve beraberindekileri Başkan Kutay ve belediye çalışanları karşıladı. Vali Tepe ve beraberindekiler, bir süre Başkan Kutay ile sohbet etti. Daha sonra da Başkan Kutay Digor Belediyesi’nin bazı projeleri hakkında bilgi verdi.

KİLİSE FOTOĞRAFLARI İLGİ ODAĞI OLDU

Başkan Kutay’ın makam odasın davarlarını süsleyen Digor’da bulunan kiliselerin fotoğrafları ise ilgi odağı oldu. Kiliseleri ile de tanınan Digor’da bulunan kiliseler hakkında Kutay, Tepe ve beraberindekilere bilgi verdi. Sarıkamış gibi Digor’da da yarı kıymetli madenlerden obsidyen taşı bulunduğuna da dikkat çeken Kutay, Digor’da 5 Mayıs 1935 tarihinde bilinen en önemli depremde, 200 kişinin hayatını kaybettiğini kaydederek Digor’un deprem fay hattı üzerinde bulunduğunu söyledi.

DİGOR, KUZEY ANADOLU FAY HATTININ BAŞLANGICINDA BULUNUYOR

Digor’da Sarıkamış gibi yarı kıymetli madenlerden obsidyen taşı çıktığına ve bu nedenle Digor’un volkanik bir bölge olması nedeniyle az da olsa deprem riski taşıdığına da dikkat çeken Kutay, “Bu nedenle Digor, önemli bir deprem bölgesidir. 5 Mayıs 1935 yılında Türkiye’de bilinen en büyük depremlerden birisi yaşanmış ve bu depremde Digor’un o dönemdeki nüfusuna göre, 200 kişi yaşamını yitirmiş. Digor ve Ardahan, Kuzey Anadolu fay hattının başlangıç noktasında bulunuyor. Fakat bu fay hattı, yerin 60 kilometre altında olduğu için de çok ciddi riskler oluşturmuyor. Aynı fay hattı, Erzincan istikametine göre yerin 10 kilometre yüzeyine kadar yaklaşıyor. Geçmişteki Erzincan depremlerinde ki tahribatların en önemli sebepleri de bunlardır.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.