1. HABERLER

  2. Tekel İşçileri Yeniden Açlık Grevinde
Tekel İşçileri Yeniden Açlık Grevinde

Tekel İşçileri Yeniden Açlık Grevinde

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel ve 200 Tekel işçisi açlık grevine başladı.

A+A-
Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel ve 200 Tekel işçisi açlık grevine başladı.
Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gözünün 50 gündür Türk-İş'in önünde olduğunu, herkesin kalbinin burada attığını, burayla nefes alıp verdiğini söyledi.
Dünkü müzakerelerin sonrasında bakanlar tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını iddia eden Türkel, bugüne kadar yaptıkları bütün görüşmeleri tümüyle üyeleriyle paylaştıklarını ifade etti.
Hükümetin, 4C'ye ilişkin önerilerinin TÜRK-İŞ kendileri tarafından görüşmeye değer bulunmadığını belirten Türkel, kendilerine A ve B planları sorulduğunda, ''özlük haklarla tayin hakkı'' dışında başka bir planları olmadığını açıkladıklarını bildirdi.
Türkel, özlük haklarıyla işçi statüsünde başka kamu kurumlarına gönderilmek istediklerini söyledi.
Gittikleri yerdeki işçi ücretlerini kabul etmeye hazır olduklarını vurgulayan Türkel, ''Biz, 'işçilik dışında 4C denilen köleliği görüşmüyoruz' dedik. İşçilik hakkını bize İş Kanunu'nu, Sendikalar Kanunu'nu çıkaran parlamento vermiştir. Bizim elimizden bunu almak isteyenleri tanımıyoruz. Bizi köleliğe, 4C'li çalışmaya mahkum etmeye güçleri yetmez'' diye konuştu.
Tüm Türkiye'nin kendileriyle birlikte olduğunu, TÜRK-İŞ'in önünde marjinal gruplar bulunmadığını dile getiren Türkel, ''Burada her dinden, her etnik kökenden işçiler ve sınıf kardeşlerimiz var. Hiç kimse emeğin gücünü hafife almasın'' dedi.
Bugüne kadar kimseye zarar vermediklerini ifade eden Türkel, kendi canlarına kastetme pahasına haklarını korumaya çalıştıklarını ifade etti.
TÜRK-İŞ önünde yarın 10 bin kişinin olacağını, ertesi gün 1 milyon çalışanın hayatı durduracağını dile getiren Türkel, ''üretimden gelen gücün kullanılması'' eyleminin örgütlü oldukları tüm iş yerlerinde ''sıfır hata'' ile uygulanacağını bildirdi.
Türkiye'de artık emeğin gücünü, taleplerini görmezden gelme döneminin sona erdiğini söyleyen Türkel, ''Artık yeni bir dönem başlayacaktır'' dedi.
Sağlık durumları el veren ve ilaç kullanmayan işçilerin 1 günlük kitlesel açlık grevi yapacağını belirten Türkel, 200 kişinin de 3 gün sürecek daha sonra yeni gruplarla devam ettirilecek açlık grevine başlayacağını bildirdi. Türkel, ''Bu süreçte, bundan sonra yaşanacakların tüm sorumluluğu bir kişinin burnunun kanamasının, başına bir şey gelmesinin sorumluluğu başta Sayın Başbakan olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinindir'' şeklinde konuştu.
Açlık grevine Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel'in yanısıra Genel Sekreter Mecit Amaç ve eşi Asuman Amaç da katılıyor. Türkel'in 1 gün, Mecit Amaç'ın ise 3 gün açlık grevi yapacağı belirtildi.
İşçilerden 3 günlük açlık grevine katılacaklar başlarına siyah kurdele, 1 günlük açlık grevine başlayanlar ise beyaz kurdele bağladı. Bir günlük açlık grevi yapacak işçiler eylemlerini TÜRK-İŞ önündeki çadırlarda gerçekleştirecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.