1. HABERLER

  2. Tekel İşçileri İçin Meşaleli Yürüyüş!
Tekel İşçileri İçin Meşaleli Yürüyüş!

Tekel İşçileri İçin Meşaleli Yürüyüş!

Kars'ta DİSK ve KESK, TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla meşaleli yürüyüş düzenledi.

A+A-
Kars'ta DİSK ve KESK, TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla meşaleli yürüyüş düzenledi.
Kars’ta TEKEL İşçilerine destek için KESK ve DİSK Şubeler Platformu tarafından organize edilen ve aralarında EĞİTİM SEN, CHP, BDP, Kars 78’liler Derneği gibi sendikalar, partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu grup kar yağışı altında meşaleli yürüyüş yaptılar.
Sayıları 300’ü bulan grup, Faikbey Caddesi üzerinde bulunan EĞİTİM SEN binası önünde bir araya geldi. Ellerindeki meşalelerle Kazımpaşa, Halitpaşa ve Atatürk Caddesi boyunca yürüyerek AK Parti ve Hükümet aleyhinde slogan atan grup At Heykeli önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Kars Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş sonrası Kars KESK ve DİSK şubeler platformu adına EĞİTİM SEN Şube Başkanı Ahmet Adıgüzel tarafından ortak basın açıklaması okundu.
Bu akşam bir kez daha bir arada ve sokaklarda olduklarını ve TEKEL direnişçilerinin yanında olduklarını belirten Adıgüzel, “Ellerimizde tuttuğumuz meşaleler bundan iki ay önce Ankara’da başlayan TEKEL direnişin kıvılcımıyla yakılmıştır. Ankara’nın soğuk ayazına rağmen, Hükümetin başvurduğu polis şiddetine rağmen, Başbakanın tehditlerine rağmen, Maliye Bakanının iftiralarına rağmen direnişlerini sürdürerek emekçilerin kararlılığını dosta düşmana bir kez daha gösteren TEKEL işçilerine buradan selam olsun. Mücadeleleri mücadelemizdir.” dedi.
Adıgüzel, daha sonra şunları söyledi: “Buradan vicdanının sesine kulak vermekten vazgeçmemiş, alın terinin değerini bilen, göz nuruna saygı gösteren Türkiye’nin aydınlık ve namuslu insanları olarak bir kez daha sesleniyoruz. Dünyanın neresinde ücreti bir anda yüzde elliye varan oranlarda düşürülerek emeklilik hakları tırpanlanan emekçiler vardır? Kim evinin nafakasına, çocuklarının geleceğine yönelik açık bir saldırı karşısında sessiz kalabilir? Dünyanın neresinde alınların teri için, ekmeklerinin onuru için direnen emekçilere iftira atmak, onları suçlu gibi göstermek vardır? Dünyanın hangi demokratik ülkesinde hak arayanlara, bunun için kitlesel olarak halkın vicdanına seslenen emekçilere tahammül edemeyen bir Başbakan vardır? “
Basın açıklaması sonrası ise meşaleli yürüyüşe katılanlar tarafından TEKEL direnişçilerine Kars’tan kaşar peyniri gönderileceğini belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.