1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Tedavi Edilen 'Karaca' Doğaya BIRAKILDI
Tedavi Edilen Karaca Doğaya BIRAKILDI

Tedavi Edilen 'Karaca' Doğaya BIRAKILDI

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi ve rehabilitasyonu tamamlanan 'karaca' doğaya geri bırakıldı.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi ve rehabilitasyonu tamamlanan "karaca" doğaya geri bırakıldı.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne 27 Ağustos 2012 tarihinde Ardahan DKMP yetkilileri tarafından getirilen Karaca (Capreoluscapreolus) yavrusu doğaya geri bırakıldı.

Kuzey Doğa Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, 27 Ağustos tarihinde vatandaşlar tarafından bulunarak, Ardahan Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen Karaca'nın, daha sonra Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildiği bildirildi.

Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildiği 2,5 aylık 6 kilogram ağırlığında erkek karacanın hemen karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, özel bakım, beslenme ve destek tedavisi sonucunda sağlığına kavuşturulan karacanın, Erzurum 13. Bölge Müdürlüğü DKMP Şube Müdürü ve Ardahan DKMP Şubesi yetkilileri ile birlikte bulunduğu alana, boynuna radyo vericisi takılarak başarılı bir şekilde bırakıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.