1. HABERLER

  2. Referandum Kürtlerin Gücünü GÖSTERDİ
Tecavüzcülere 15 'er Yıl HAPİS İSTENDİ

Tecavüzcülere 15 'er Yıl HAPİS İSTENDİ

Siirt'te küçük yaştaki kız çocuklarına iki yıl boyunca cinsel taciz ve tecavüzde bulunan 20 kişi hakkında 15 er yıldan az olmamak üzere dava açıldı.

A+A-
Siirt'te küçük yaştaki kız çocuklarına iki yıl boyunca cinsel taciz ve tecavüzde bulunan 20 kişi hakkında 15 er yıldan az olmamak üzere dava açıldı.
Siirt’te küçük yaştaki kız çocuklarına iki yıl boyunca cinsel taciz ve tecavüzde bulunan 20 kişi hakkında "Nitelikli cinsel istismar" suçlamasıyla 15’er yıldan az olmamak üzere dava açıldı. Yaşı 18’den küçük olan şüpheliler hakkında soruşturma sürüyor.
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, Siirt'te iki yıl boyunca dokuz kız çocuğuna uygulanan cinsel taciz ve tecavüzle ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Yaşları 18'den büyük olan 19'u tutuklu 20 şüphelinin her biri hakkında iddianamede, "Nitelikli cinsel istismar" iddiasıyla 15 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezası istendi.
Mağdurların çocuk yaşta olması nedeniyle gizlilik ve yayın yasağı bulunan davanın ilk duruşması, 2 Haziran 2010 tarihinde Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.
Cinsel istismar ve tecavüzle suçlanan 18 yaşın altındaki diğer şüpheliler hakkındaki soruşturma ise bu davadan ayrı olarak halen devam ediyor. 18 yaşından küçük şüpheliler hakkındaki soruşturma Siirt Cumhuriyet Savcılığı'nca değil, Çocuk Mahkemeleri savcılığınca yürütülüyor.
Mağdurların avukatları arasında yer alan Siirt Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Servet Daniş açılan davayla ilgili konuştu. Daniş Siirt Barosu'ndan 11 avukatın cinsel istismara uğrayan mağdurların avukatlığını üstlendiğini söyledi.
ADLİ TIP RAPORU BEKLENECEK
Dokuz mağdurdan sadece ikisinin devlet koruması altında olduğunu, diğerlerinin ailelerinin yanına gönderildiğini anlatan Daniş, şöyle devam etti: "Sanıklara nitelikli suçtan ağır ceza öngören bir iddianame hazırlanmış, davayı olumlu buluyoruz. Bundan sonra mağdurlar psikolojik bütünlüklerinin bozulup bozulmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'nda muayene edilecekler. Bu mağdur açısından zorlu bir süreç. Ayrıca dosya yoğunluğu nedeniyle yargılamanın da uzamasına neden oluyor. Siirt'in bir ilçesinde bir yıl önce yaşanan çocuklara yönelik cinsel taciz ve istismar olayıyla ilgili halen dava açılmamış olmasının nedeni Adli Tıp'tan henüz raporların gelmemiş olması. Umarım bu davada da süreç böyle işlemez."
Danış Siirt Adliyesi'nin güvenli bir adliye olduğunu belirterek, davanın güvenlik nedeniyle başka bir şehre taşınmasına gerek olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.