1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çorum’da Sinek Alarmı
TBMM'de Kürtçe FIRTINASI

TBMM'de Kürtçe FIRTINASI

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Genel Kurul'da Kürtçe şiir okudu. Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise, Genel Kurula Kürtçe hitap ederek ‘İnsan hakları günü ben ana dilimle size burada merh

A+A-
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Genel Kurul'da Kürtçe şiir okudu. Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise, Genel Kurula Kürtçe hitap ederek ‘İnsan hakları günü ben ana dilimle size burada merhaba demek istiyorum’ dedi.
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, TBMM Genel Kurulu’nda Kürtçe konuşarak, “İnsan hakları günü ben ana dilimle size burada merhaba demek istiyorum” dedi.
BDP’li Hasip Kaplan’dan sonra TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Sırrı Sakık, Kürtçe konuştu. Hasip Kaplan’ın şiir okurken Meclis TV’nin sesinin kısıldığını hatırlatan Sakık, “Teknik bir hata mıydı, yoksa Divan’da böyle bir karar mı alındı” dedi.
Sakık, şöyle dedi: “Hangi güç bizim dilimize gem vurabilir. Meclis TV’de Kürtçe yayına sansür koyabilir. Ne Anayasa ne yasa ne Lozan’daki anlaşma benim dilime, kimliğime gem vuramaz. Biz bu dil için buradayız.”
Sırrı Sakık’ın Kürtçe olarak dile getirdiği sözlerine Genel Kurul sıralarından, “Ne söyledin” itirazları gelince Sakık’ta, “Ben saygıdeğer milletvekilleri dedim. Ana dilden niye korkuyoruz. Hepimiz ana dillere saygılı olmalıyız dedim” diye konuştu.
BDP’Lİ KAPLAN, MECLİS’TE KÜRTÇE ŞİİR OKUDU
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda Kürtçe şiir okudu.
Genel Kurul’da söz isteyen Hasip Kaplan, Kürtçe şiir okurken Meclis Televizyonu’nun sesi kısıldı. Bunun üzerine Kaplan, itiraz etti. İtirazlar üzerine oturuma bir süre ara verildi. Aradan sonra oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Meral Akşener, teknik bir arıza olduğunu belirterek Hasip Kaplan’a ikinci kez söz verdi. Kaplan’da, “Umarım yine bir teknik arızaya rastlanılmamıştır” diyerek ikinci kez ünlü Kürt şairi Cegerxwin’in şiirini okudu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.