1. HABERLER

  2. Otomobil Aras Nehri'ne Uçtu: 1 Kayıp
Taş Atan Çocuklar İçin AÇLIK GREVİ

Taş Atan Çocuklar İçin AÇLIK GREVİ

TMK mağduru 'taş atan çocuklar' için aralarında dünyaca ünlü edebiyatçı, yazar ve entelektüeller Taksim'de açlık grevi yapacak!

A+A-
TMK mağduru 'taş atan çocuklar' için aralarında dünyaca ünlü edebiyatçı, yazar ve entelektüeller Taksim'de açlık grevi yapacak!
Kamuoyunda polise taş atan çocuklar olarak bilinen TMK mağduru çocuklar için aralarında Noam Chomsky, Slavoj Zizek ve Immanuel Wallerstein’in da olduğu dünyaca ünlü edebiyatçı, yazar ve entelektüel Taksim’de açlık grevi yapacak!
AKP hükümeti döneminde çıkarılan yasalar ve artan polis şiddetinin mağdurları olan Kürt çocukları için dünyaca ünlü isimler de harekete geçti. Sivil toplum örgütleri Meclis tatile girmeden önce hükümeti yasal değişiklik yapmaya zorlamak için TMK mağduru çocukların tutuklu olduğu 32 kentte yürüyüşler düzenleyecek.
Zaman gazetesine göre Taksim’de yapılacak açlık grevine aralarında Noam Chomsky, Slavoj Zizek ve Immanuel Wallerstein gibi dünyaca ünlü edebiyatçı, yazar ve entelektüellerin de bulunduğu çok sayıda isim katılacak.
Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları (ÇİAÇ), önümüzdeki haftaya kadar Meclis'ten kesin bir tarih gelmezse hazırladıkları eylem planını hayata geçireceklerini bildirdi. Buna göre Türkiye, ilkin uluslararası sivil toplum örgütleri ve parlamentolara şikâyet edilecek. Bunun yanı sıra Taksim'de bir açlık grevine başlamayı planlayan aktivistler buraya, Avrupa ile Güney Amerika ülkelerinden bazı insan hakları bakanları, parlamentoların insan hakları komisyon başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerini davet etti.
Dünyaca ünlü muhalif düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky, Sloven filozof Slavoj Zizek, ABD'li düşünür Immanuel Wallerstein, hayvan hakları üzerine çalışan ABD'li örgüt PETA'nın başkanı Ingrid Newkirk, Kübalı muhalif Guillermo Farinas, İranlı Şirin Ebadi, İngiliz oyuncu Glenda Jackson, Brezilyalı karikatürist Carlos Latuff ve ismi henüz kesinleşmeyen bir Hollywood starının da bu eyleme destek vereceği belirtiliyor.
32 kentte yapılacak gösterilere paralel olarak TBMM önünde de bir oturma eylemi planlanıyor.
2006 yılında güncellenen Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) kapsamının genişliği nedeniyle sudan gerekçelerle tutuklanan, tamamına yakını Kürt yaklaşık 4 bin çocuk, yasaların gazabı ve iktidarın sözlerini tutmaması nedeniyle dört duvar arasında büyüyor.
TMK Mağduru Çocuklar İçin Adalet Çağrıcılarının olağanüstü çabaları sayesinde çocukların durumun uzun bir süredir Türkiye gündeminde geniş yer buluyor. İktidar daha önce defalarca söz vermesine rağmen konuyu TBMM gündemine getirmediği gibi değişiklikleri de rafa kaldırdı. Hukukçular ve ÇİAÇ aktivistleri çocukların zindanlarda tutulduğu koşullar ve psikolojik durumlarından kaygı duyuyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum