1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Taksim'de 1 Mayıs'a Yeşil IŞIK
Taksimde 1 Mayısa Yeşil IŞIK

Taksim'de 1 Mayıs'a Yeşil IŞIK

İstanbul Valisi Mutlu, 'Bu yıl da yaklaşımımız, bunun, Taksim'de tertip edilmesi yönünde. Gönlümden geçeni söylüyorum. Müracaatı önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz' dedi.

A+A-

İstanbul Valisi Mutlu, "Bu yıl da yaklaşımımız, bunun, Taksim'de tertip edilmesi yönünde. Gönlümden geçeni söylüyorum. Müracaatı önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Bir gazetecinin ''1 Mayıs ile ilgili hazırlık var mı?'' şeklindeki sorusu üzerine Mutlu, geçen yıl gayet iyi, problemsiz ve huzurlu bir bir şekilde işçilerin, emekçilerin bu özel bayramı, Taksim Meydanı'nda kutladığını belirterek, ''Bu yıl da yaklaşımımız, bunun, Taksim'de tertip edilmesi yönünde. Tabii değerlendirmelerimizi sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Güvenliğe vurgu yapan Hüseyin Avni Mutlu, şöyle devam etti: ''Bu meydana gelecek olan insanlarımızın güvenliği çok önemli. Dolayısıyla biz bunu hiçbir zaman ihmal etmeksizin sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çok iyi bir ortak çalışma içerisinde götürmek arzusundayız. Bu arzumuzu, önümüzdeki günlerdeki alacağımız bilgiler çok daha güçlü bir hale getirecektir. Dolayısıyla müracaat olacaktır. Bu müracaatı biz önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz ve ortaklaşacağız.

''1 Mayıs Taksim'de kutlanacak diyebilir miyiz?'' şeklindeki soruya da Vali Mutlu, şu yanıtı verdi:

''Böyle bir şeyi çok erken söylemek istemiyorum. Ancak gönlümüzden geçeni ifade ediyorum. Yalnız gönlümüzden geçenin, İstanbulluların güvenliği, Taksim Meydanı'nın güvenliği, o meydana geleceklerin güvenliğiyle de çok ilintili olduğunu da ifade etmek istiyorum.

Dolayısıyla, güvenlik, sadece bizim emniyetimizin değil, buna iştirak edecek herkesin ortak çalışmasıyla, çabasıyla meydana getirilecektir. Buraya katılacak olan sendikalarımızla da konuyu detaylı değerlendireceğiz. Gelecek olan tüm istihbari bilgileri de detaylı değerlendireceğiz. Herhangi bir sıkıntı olmayacağını değerlendiriyorsak İstanbul'da, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarının yapılmasında elbette ki iznimiz olacak.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.