1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mersinli Genç Güreşçiler Finale Yükseldi
Susuzda 24 Aileye 48 Adet Gebe DÜVE

Susuz'da 24 Aileye 48 Adet Gebe DÜVE

Kars'ın Susuz ilçesinde SYDV tarafından, hayvancılık yapabilmek için yeterli kaynağa sahip olmayan vatandaşlara 48 adet üç aylık gebe düve dağıtıldı.

A+A-

Kars'ın Susuz ilçesinde SYDV tarafından, hayvancılık yapabilmek için yeterli kaynağa sahip olmayan vatandaşlara 48 adet üç aylık gebe düve dağıtıldı.

Kars'ın Susuz ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, hayvancılık yapabilmek için yeterli kaynağa sahip olmayan vatandaşlara 48 adet üç aylık gebe düve dağıtıldı. Ak Parti milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz'ın katıldığı teslim töreninde, Cumhuriyet mahallesi ve Aksu köyünde oturan 24 aileye, montofon ırkı gebe düveler verildi.

Düvelerin yöre halkının gelir ve geçim seviyesini farkedilir şekilde değiştireceğini belirten Kaymakam Yılmaz, "SYDV'nin de destekleriyle kurulan kooperatif sayesinde 24 vatandaşımız düvelerine kavuştu. Düvelerin ödemesi, ilk iki yıldan sonra faizsiz ve 6 yılda 6 eşit taksitle yapılacaktır. Gebe olmaları sebebiyle ileriki günlerde aileler için daha da sevindirici olacaktır." dedi. Arslan ve Kılıç ise bölge milletvekilleri olarak hükümetten böyle projeler için kaynak sağlamaya devam edeceklerini kaydetti. Program sonunda çekilen kuralarla vatandaşlara düveleri teslim edildi.

Benzer Haber

Kars'ta Besiciye 2 Bin 500 Koyun Dağıtıldı

Kars'a bağlı Ağadeve köyünde, Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Projesi kapsamında besicilere 2 bin 500 koyun dağıtıldı.

Ağadeve köyünde düzenlenen törende konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, projenin besiciler için önemli olduğunu belirterek, birliktelik oluşturmak için kooperatif kurmanın önemine değindi.

Büyük ve küçükbaş hayvancılığın Kars'ta önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Vali Tepe, "Biz millet olarak pek fazla bir araya gelmeyi beceremiyoruz. Kooperatif kurabilme ve ortaklık kurabilmede bu durum böyle. Ancak sizler bu manada taşın altına elinizi koymuşsunuz" dedi.

Devletin bölgede hayvancılığın gelişmesi için çeşitli projeler geliştirdiğine dikkati çeken Vali Tepe, şunları kaydetti:

"Devletimiz, yöremizde hayvancılığın yeniden gelişmesi için buraya destek veriyor. Şuanda 15 kooperatifimize bu desteği veriyoruz. Rakamlar gerçekten çok önemli rakamlar. Arzu ediyoruz ki, bu rakamlar vatandaşımıza fazlasıyla geri dönsün. Bu geçmişte yaşadığımız kötü projeler gibi olmasın. Sizlere bu 2 milyon, 20 milyon, 50 milyon olarak geri dönsün. Sizler kazanınki bizler mutlu olalım. Bazen kısa günün karı deyip altın yumurtlayan tavuğu kesmeye kalkıyoruz. Ama maalesef bazı projeleri kendi ellerimizle heba ediyoruz. Bu milletin parasını, bu yetimin hakkını en iyi şekilde kullanmanızı istiyorum."

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özcan Yıldırım da, hayvancılık sektöründe koyun yetiştiriciliğine önem verdiklerini ifade ederek, "Bu köyümüzde de koyunculuğun gelişmesi için proje başlattık. 2 bin 600 anaç koyunla başlayacağımız bu projeyle inanıyorum ki, kooperatifimiz kısa bir sürede bir üretim merkezi olacak" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Tepe ve Özcan Yıldırım, hak sahiplerine koyunlarını teslim ederek, köyde yapılan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi İşletme binasının açılışını gerçekleştirdi.

Törene, Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile köylüler de katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.