Suriyenin Yeni Başbakanı Hakli OLDU

Suriye'nin Yeni Başbakanı Hakli OLDU

Suriye'de ülkeden kaçarak muhaliflerin safına geçtiğini açıklayan eski başbakan Hicab'ın yerine Sağlık Bakanı Vail Nadir Hakli getirildi.

A+A-

Suriye'de ülkeden kaçarak muhaliflerin safına geçtiğini açıklayan eski başbakan Hicab'ın yerine Sağlık Bakanı Vail Nadir Hakli getirildi.

Suriye'nin yeni başbakanı Vail Nadir Hakli oldu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın başbakanlığa getirdiği Hakli sağlık bakanlığı görevini yürütüyordu.

Eski Başbakan Riyad Hicab Suriye'den Ürdün'e kaçarak Esad yönetimini eleştirmiş ve muhaliflere katıldığını açıklamıştı.

Hicab'ın kaçmasından sonra başbakanlık görevini geçici olarak Başbakan Birinci Yardımcısı Ömer Galvancı yürütmüştü.

Çatışmalar sürüyor

Suriye'deki içsavaş ise Halep'de yoğunlaşmış durumda. Ülkenin ikinci büyük kenti Halep'in stratejik Selahaddin mahallesinin yoğun bombardımanın ardından harekete geçen hükümet birliklerinin eline geçtiği söyleniyor.

Ancak ne bu bilgi ne de Özgür Suriye Ordusu'nun Selahaddin'inin çoğunu tekrar aldıkları yönündeki açıklamaları gibi aksi yöndeki bilgiler bağımsız kaynaklardan teyid edilemiyor.

İran'da toplantı

Bugün Tahran'da, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın ifadesiyle "Suriye'deki çatışmalar hakkında doğru ve gerçekçi konumu" olan ülkeler Suriye gündemiyle toplanıyor.

İran Rusya'yla birlikte Suriye'de Esad rejimine destek veren ülkelerin başında geliyor.

48 İran vatandaşı geçen hafta Suriye'de muhaliflerce kaçırılmış, İranlı yetkililer kaçırılanların serbest bırakılması çağrısı yapmıştı. İran Dışişleri Bakanı Salihi de haftabaşında Türkiye'ye gelerek bu konuda aracı olmasını istemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.