1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kerkük'te 'Kürt Bayrağı' Kararına Onay
Suriyeli Kürtler 3 Konuda UZLAŞTI

Suriyeli Kürtler 3 Konuda UZLAŞTI

Suriye Kürt Ulusal Meclisi (SKUM) Türkiye Temsilcisi Şivan Hüseyin, Kürt grupların bundan sonra, uluslararası kamuoyu nezdinde tek ses olacağını ve Esed rejimine karşı da ortak hareket edeceklerini if

A+A-

Suriye Kürt Ulusal Meclisi (SKUM) Türkiye Temsilcisi Şivan Hüseyin, Kürt grupların bundan sonra, uluslararası kamuoyu nezdinde tek ses olacağını ve Esed rejimine karşı da ortak hareket edeceklerini ifade etti.

Hewler'deki görüşmeler hakkında açıklamalarda bulunan SKUM Türkiye Temsilcisi Şivan Hüseyin, görüşmelerin sonuçlandığını ve 3 konuda anlaşmaya vardıklarını söyledi. Hüseyin, "Birlik kararı Suriye'deki Kürtler ve Suriye muhalefeti için tarihi bir adımdır" dedi.

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Başkanı Mesud Barzani'nin evsahipliğinde biraraya gelen Suriye'deki Kürt parti ve örgütlerinin, yoğun tartışmalardan sonra aralarındaki ayrılıkları büyük ölçüde giderdiklerini anlatan Hüseyin, alınan ilk kararın, Kürt grupların bundan sonra, uluslararası kamuoyu nezdinde tek ses olmaları ve Esed rejimine karşı ortak hareket etmeleri olduğunu ifade etti.

SKUM Temsilcisi Hüseyin, diğer kararları şöyle anlattı:

"İkinci karar, Suriye'deki Kürt muhalefetini oluşturan grupların yer aldığı 'Yüksek Kürt Kurulu' adı altında yeni bir komite kurulması. Kürtlerin yaşadığı kent ve köylerde, halkımızın büyük tepkisini çeken silahlı gruplar kent dışına çıkartılacak. Silahlı olan bu gruplara Esad'in askerleri 'Kürtleri kontrol altında tutuyorlar' diyerek hiç ses çıkartmıyordu. Birçok kasaba ve köyde özellikle sınıra yakın birçok noktanın kontrolünü onlara terk etmişlerdi. İşte bunlar dışarı çıkartılacak. Önemli bir diğer karar, bütün Kürt parti ve grubların içinde yeralacağı 'halk savunma güçleri' oluşturulması. Bu güçler silahlı olmayacak. Sivil olacak. Biz baştan beri silahsız, demokratik yollarla, Esed rejiminin devrilmesinden yana tutum takındık."
Hüseyin, uzlaşma çerçevesinde, Suriye'deki Kürt grupların birbirlerine karşı basın üzerinden yürüttükleri kampanyalara da son vereceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.